Αεροπορική τραγωδία στο Μιλάνο: Ρουμάνος δισεκατομμυριούχος στα θύματα

Σκοτώθηκε μαζί με την οικογένειά του

αεροσκάφος πρόσκρουση Μιλάνο

Ένα μικρό, μονοκινητήριο αεροσκάφος που μετέφερε 6 άτομα και ένα πλήρωμα δύο ατόμων, προσέκρουσε σε άδειο διώροφο κτίριο γραφείων στο προάστιο Σαν Ντονάτο Μιλανέζε χθες το απόγευμα, σκοτώνοντας όλους τους επιβάτες, συμπεριλαμβανομένου και ενός παιδιού. Μέχρι νωρίς χθες το βράδυ, μόνο δύο από τους 8 νεκρούς είχαν αναγνωριστεί καθώς έφεραν έγγραφα μαζί τους, σύμφωνα με τις αρχές.

Η μάρτυρας που «καίει» το Facebook: «Βάζει το κέρδος πάνω από την ασφάλεια»

Οι επιβαίνοντας ήταν «όλοι ξένοι» είπε η εισαγγελέας του Μιλάνου, Τιτσιάνα Σιτσιλιάνο, στους δημοσιογράφους, συμπεριλαμβανομένου του πιλότου, ο οποίος επίσης ήταν Ρουμάνος. Το αεροσκάφος ήταν νηολογημένο στη Ρουμανία πρόσθεσε.

Αφγανιστάν: Συγκέντρωση Ταλιμπάν αμαυρώθηκε από βομβιστική επίθεση

Ένα μικρό, μονοκινητήριο αεροσκάφος που μετέφερε 6 άτομα και ένα πλήρωμα δύο ατόμων, προσέκρουσε σε άδειο διώροφο κτίριο γραφείων στο προάστιο Σαν Ντονάτο Μιλανέζε χθες το απόγευμα, σκοτώνοντας όλους τους επιβάτες

Μεταξύ των θυμάτων ένας από τους πλουσιότερους άνδρες της Ρουμανίας με περιουσία 3 δισεκατομμυρίων ευρώ

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ένα από τα θύματα ήταν ο Νταν Πετρέσκου, ένας μεγάλος κτηματομεσίτης και ένας από τους πλουσιότερους άνδρες στη Ρουμανία. Ο Πετρέσκου ήταν 67 ετών και είχε διπλή υπηκοότητα, ρουμανική και γερμανική, με το Rai News να προσθέτει ότι αυτός πιλόταρε το αεροπλάνο την ώρα της συντριβής.

HΠA: Η φαρμακευτική εταιρία Merck ζητά άδεια να κυκλοφορήσει αντιικό χάπι

Όπως αναφέρει η Corriere, ο Πετρέσκου είναι ένας από τους πλουσιότερους (και αόρατους) άνδρες στη Ρουμανία, με την αγορά του ιδιωτικού αεροπλάνου να αποτελεί μία από τις λίγες πολυτέλειές του. Είχε μετακομίσει στη Γερμανία για να ξεφύγει από το καθεστώς του Νικολάε Τσαουσέσκου και είχε επιστρέψει στη Ρουμανία μετά το 1989. Εκεί είχε χτίσει την περιουσία του, μια αυτοκρατορία 3 δισεκατομμυρίων ευρώ, αποτελούμενη από διάσημα κτίρια, υπεραγορές και εμπορικά κέντρα.

Οι ερευνητές έχουν ξεκινήσει έρευνα για το τι προκάλεσε τη συντριβή του ιδιωτικού αεροπλάνου μόλις 11 λεπτά μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο Λινάτε του Μιλάνου με προορισμό το αεροδρόμιο Όλμπια της Σαρδηνίας

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top