Μάλτα: Πήρε πίσω την απόφαση για «μπλόκο» στους ανεμβολίαστους ταξιδιώτες

Σε καραντίνα θα μπαίνουν οι επισκέπτες που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο

Η Μάλτα πήρε πίσω την απόφαση για «μπλόκο» στους ανεμβολίαστους ταξιδιώτες. Τι είχε ανακοινώσει πριν μερικές ημέρες / βίντεο: κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star (10/7)

Η Μάλτα πήρε πίσω την απόφαση που είχε εξαγγείλει πριν μερικές ημέρες για το «κλείσιμο» των συνόρων της σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί για τον κορωνοϊό.

Λίγες ώρες πριν τεθεί σε ισχύ το εν λόγω μέτρο για τους ενεμβολίαστους, οι αρμόδιες αρχές της χώρας ανακοίνωσαν ότι τελικά όσοι εισέρχονται στη χώρα και δεν έχουν εμβολιαστεί θα μπαίνουν σε καραντίνα.

Κομισιόν κατά Μάλτας για το πιστοποιητικό εμβολιασμού

«Τα άτομα που φτάνουν στη Μάλτα χωρίς να έχουν στην κατοχή τους πιστοποιητικό εμβολιασμού θα είναι υποχρεωμένα να μπαίνουν σε καραντίνα για μια περίοδο», ανέφερε η κυβέρνηση της Μάλτας την Τρίτη.

Μάλτα - ανεμβολίαστοι

Όσοι ταξιδεύουν στη Μάλτα και δεν έχουν εμβολιαστεί θα μπαίνουν σε καραντίνα. / φωτογραφία unsplash

Η απόφαση για «μπλόκο» στους ανεμβολίαστους ελήφθη ως μια ύστατη προσπάθεια να μπει «φρένο» στην αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρείται στη χώρα το τελευταίο διάστημα.

Σημειώνεται ότι μέχρι πρόσφατα οι τουρίστες μπορούσαν να επισκεφθούν τη Μάλτα αν ήταν πλήρως εμβολιασμένοι ή αν επιδείκνυαν αρνητικό τεστ PCR. Η μοναδική εξαίρεση ήταν οι Βρετανοί, οι οποίοι περνούσαν μόνο αν ήταν πλήρως εμβολιασμένοι, λόγω της παραλλαγής Δέλτα που κυριαρχεί στο Ηνωμένο Βασίλειο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top