Σύγκρουση τρένων στο Πακιστάν - Τουλάχιστον 43 νεκροί

Την ώρα της σύγκρουσης περισσότεροι από 1.200 επιβάτες κοιμόντουσαν

Σωστικά συνεργεία στο σημείο όπου σημειώθηκε το σιδηροδρομικό δυστύχημα- βίντεο ΑΡ

Τουλάχιστον 43 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν σήμερα το πρωί, όταν δύο συρμοί εξπρές συγκρούστηκαν στη νότια επαρχία Σιντχ του Πακιστάν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου ειδήσεων Associated Press, τρένο που εκτελούσε το δρομολόγιο Millat Express (Καράτσι-Σαργκόντα) εκτροχιάστηκε και αυτό που εκτελούσε το δρομολόγιο Sir Syed Express (Καράτσι-Ραβαλπίντι)  έπεσε πάνω στα εκτροχιασμένα βαγόνια.

Τρένο εκτροχιάστηκε και ένα άλλο, που εκτελούσε άλλο δρομολόγιο, έπεσε πάνω στα εκτροχιασμένα βαγόνια- ΑΡ

Τρένο εκτροχιάστηκε και ένα άλλο, που εκτελούσε άλλο δρομολόγιο, έπεσε πάνω στα εκτροχιασμένα βαγόνια- ΑΡ

Η τραγωδία σημειώθηκε στο τμήμα του σιδηροδρομικού δικτύου μεταξύ των σταθμών Ραΐτι και Ομπάρο, στην περιφέρεια Γκότκι της Σιντχ.Το δυστύχημα σημειώθηκε γύρω στις 3.30 τα ξημερώματα, τοπική ώρα, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο των Πακιστανικών Σιδηροδρόμων.

Την ώρα εκείνη, οι περισσότεροι από τους 1.200 επιβάτες των δύο τρένων κοιμόντουσαν. Ο πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Διαχείρισης Καταστροφών, στρατηγός Αχτάρ Ναουάζ Σάτι, ανακοίνωσε ότι ο στρατός και μια παραστρατιωτική δύναμη που σταθμεύει κοντά, σπεύδουν σε βοήθεια. Πολλοί χωρικοί πήγαν επίσης στο σημείο του δυστυχήματος για να βοηθήσουν τους τραυματίες.

Κατά τον αξιωματικό της αστυνομίας, Όμαρ Τουφέιλ, ο απολογισμός των θυμάτων αναμένεται να αυξηθεί. Ο ίδιος σημείωσε ότι οι διασώστες χρειάστηκαν ώρες για να ανασύρουν από τα συντρίμμια ορισμένους επιβάτες που είχαν παγιδευτεί.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top