Κορωνοϊός: Η χώρα που επιτρέπει την πώληση αλκοόλ μέχρι τις 17:00

Ανοίγουν ξανά τα εστιατόρια με αυστηρά μέτρα

Αρκετές χώρες χαλαρώνουν το lockdown όσο προχωρούν οι εμβολιασμοί

Ανοίγουν και πάλι τα εστιατόρια στη Φινλανδία από την επόμενη εβδομάδα, μετά τη μείωση που παρουσιάζουν τα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα το τελευταίο διάστημα.

Χώρα της Ευρώπης πληρώνει φέτος τους τουρίστες που θα την επισκεφτούν

Ωστόσο οι αυστηροί περιορισμοί σχετικά με το ωράριο λειτουργίας και την πώληση αλκοόλ συνεχίζουν να βρίσκονται σε ισχύ. Στις περιοχές όπου το ιικό φορτίο είναι αυξημένο, όπως γύρω από το Ελσίνκι, τα εστιατόρια θα μπορούν να γεμίζουν μόνο το 50% του χώρου τους, να πωλούν αλκοολούχα ποτά μέχρι τις 5 το απόγευμα και να κλείνουν στις 7. 

Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί στη Φινλανδία

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου Υγείας της Φινλανδίας, πάνω από ένα εκατομμύριο Φινλανδοί έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού. 

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση αποφάσισε να ενισχύσει με εμβόλια τις περιοχές όπου ο κορωνοϊός εξαπλώνεται ταχύτερα, όπως η πρωτεύουσα.

Παρά τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων που κατέγραψε τον Μάρτιο, η Φινλανδία αποτελεί μια από τις χώρες που επλήγησαν λιγότερο από την πανδημία. Με πληθυσμό 5,5 εκατομμύρια κατοίκους, έχει καταγράψει μόλις 83.253 κρούσματα και 558 θανάτους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top