Χώρα της Ευρώπης πληρώνει φέτος τους τουρίστες που θα την επισκεφτούν

Πώς διαμορφώνεται το ποσό ανάλογα με τα αστέρια του ξενοδοχείου

Αξιοθέατα στη Μάλτα. Φωτογραφίες από pexels

Η Μάλτα, η μικρότερη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με πληθυσμό περίπου 500.000 κατοίκους, ανακοίνωσε ότι θα… πληρώνει τους τουρίστες που θα την επισκέπτονται φέτος το καλοκαίρι, ώστε να προσελκύσει περισσότερο τουρισμό εν μέσω πανδημίας.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Τουρισμού της χώρας Κλέιτον Μπαρτόλο, προβλέπεται πληρωμή έως 100 ευρώ σε όσους τουρίστες θα κάνουν κράτηση σε ξενοδοχείου για τουλάχιστον τρεις διανυκτερεύσεις.

Μάλτα

Συγκεκριμένα, με βάση τον σχεδιασμό της αρμόδιας Αρχής για τον τουρισμό, το ποσό θα εξαρτάται για τον κάθε ταξιδιώτη από τα «αστέρια» του ξενοδοχείου στο οποίο θα γίνεται η κράτηση. Όσοι τουρίστες ενοικιάζουν δωμάτιο πεντάστερου ξενοδοχείου θα λαμβάνουν 100 ευρώ το άτομο. Αυτοί που θα προτιμήσουν τετράστερο ξενοδόχειο θα πάρουν 75 ευρώ και όσοι πάνε σε ξενοδοχείο τριών αστέρων θα λάβουν το ποσό των 50 ευρώ! Μάλιστα εάν η κράτηση αφορά πολλά άτομα, τότε τα χρήματα αυτά θα καταβάλλονται στον καθένα και την καθεμία ξεχωριστά.

διακοπές Μάλτα

Εκτός, όμως, από τα παραπάνω ποσά που θα δίνονται από το κράτος, χρήματα στους πελάτες τους θα δίνουν και ορισμένα ξενοδοχεία, όπως π.χ. στο νησί Gozo, της Μάλτας, που τα καταλύματα θα δίνουν ένα επιπλέον 10% των χρημάτων αυτών. Τα χρήματα δικαιούνται μόνο οι τουρίστες που θα κάνουν μόνοι τους τις κρατήσεις και δε θα περιλαμβάνονται σε ταξιδιωτικό πακέτο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μάλτα μέχρι σήμερα έχει εμβολιάσει το 40,4% του πληθυσμού της για τον κορωνοϊό.

Βαλέττα Μάλτα

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top