Κι όμως το' πε πρωθυπουργός: «Οι γυναίκες φταίνε για τους βιασμούς»

Οργή για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού του Πακιστάν, Ιμράν Καν

γυναίκες Πακιστάν
Σάλος στο Πακιστάν μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για τους βιασμούς γυναικών. Ap Images

Οργή προκάλεσαν οι δηλώσεις του πρωθυπουργού του Πακιστάν Ιμράν Καν σχετικά με τους βιασμούς γυναικών, αφού υποστήριξε ότι δε φταίνε οι άντρες, αλλά οι ίδιες οι γυναίκες που δε ντύνονται καταλλήλως.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός του Πακιστάν κατηγόρησε ευθέως τις γυναίκες για τον τρόπο που ντύνονται, αφού όπως λέει αυτός είναι ο λόγος που αυξάνονται οι βιασμοί σε όλον τον κόσμο.

Δε δίστασε, μάλιστα, να σχολιάσει πως τα ρούχα των γυναικών είναι «προκλητικά» και πρόσθεσε πως για να αποφευχθεί «η αποπλάνηση των ανδρών», οι γυναίκες πρέπει να σκεπάζονται και να κρύβουν τις γραμμές του σώματός τους. 

γυναίκες Πακιστάν

Πορεία των γυναικών στο Πακιστάν με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8/3. Ap Images

Μετά τις σκοταδιστικές αυτές δηλώσεις, εκατοντάδες κόσμου υπέγραψαν μια δήλωση που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο την Τετάρτη, καλώντας τα σχόλια του Χαν «πραγματικά λανθασμένα, αναίσθητα και επικίνδυνα», σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο CBS News.

Η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Πακιστάν, ανεξάρτητη αρχή στη χώρα, δήλωσε «φόβο» μετά τα σχόλια του Πακιστανού πρωθυπουργού.

Το Πακιστάν είναι μια βαθιά συντηρητική χώρα όπου τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης αντιμετωπίζονται συχνά με υποψίες και οι ποινικές καταγγελίες σπάνια εξετάζονται σοβαρά.

Μεγάλο μέρος της χώρας ζει με έναν «κώδικα τιμής», όπου οι γυναίκες που φέρνουν «ντροπή» στην οικογένεια μπορούν να υποστούν βία ή δολοφονία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top