Κολωνία: Καρατομήσεις για συγκάλυψη κακοποίησης παιδιών από κληρικούς

Σοκάρουν τα στοιχεία έρευνας για βιασμούς στην Καθολική Εκκλησία

Καθολική Εκκλησία

Συγκλονίζει τη Γερμανία η υπόθεση συγκάλυψης σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών στην καθολική αρχιεπισκοπή της Κολωνίας.

Έρευνα, σύμφωνα με τη Deutsche Welle, εντόπισε συνολικά 202 θύτες σεξουαλικής βίας και 314 θύματα, στην πλειονότητά τους αγόρια κάτω των 14 ετών. Μεγάλο μέρος των αδικημάτων πραγματοποιήθηκε πριν το 1975, αλλά είδαν το «φως» της δημοσιότητας μετά το 2010, όταν άρχισαν να πληθαίνουν οι πληροφορίες για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, κυρίως, από ιερωμένους.

Συγκεκριμένα, το 70% των υποθέσεων στην αρχιεπισκοπή Κολωνίας αφορούσε κληρικούς, ενώ υπόλοιπες υποθέσεις φέρεται να αφορούσαν λαϊκούς. Στο πόρισμα διαπιστώνεται, ότι η συγκάλυψη πράξεων σεξουαλικής βίας γινόταν μόνο όταν οι θύτες ήταν κληρικοί, όχι όμως όταν ήταν λαϊκοί.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της έρευνας, τον γνωστό Γερμανό ποινικολόγος Μπιόρν Γκέρκε, σε τουλάχιστον 78 περιπτώσεις φέρεται να εμπλέκονται οκτώ άτομα της εκκλησιαστικής ιεραρχίας, ανάμεσα τους δύο πρώην αρχιεπίσκοποι της Κολωνίας και ο νυν αρχιεπίσκοπος Αμβούργου.

Τελικά ανακοινώθηκε η άμεση παύση των καθηκόντων δύο ανώτερων κληρικών της αρχιεπισκοπής που κατηγορούνται στην έρευνα για παράβαση καθήκοντος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top