«Η Ελλάδα στις χειρότερες χώρες για να ζεις εν μέσω πανδημίας»

Δείτε την κατάταξη «Covid Resilience» του Bloomberg για τον τελευταίο μήνα

Κορωνοϊός Ιαπωνία

Ο χειμώνας και η πολυαναμενόμενη διάθεση των εμβολίων κατά του κορωνοϊού προκάλεσαν μεγάλες αλλαγές στην κατάταξη «Covid Resilience» του Bloomberg σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας παγκοσμίως.

Η κατάταξη βαθμολογεί οικονομίες άνω των 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε 10 βασικές μετρήσεις: από την αύξηση των κρουσμάτων έως το συνολικό ποσοστό θνησιμότητας και τα τεστ ανίχνευσης. Επίσης, λαμβάνεται υπόψη η ικανότητα του τοπικού συστήματος υγειονομικής περίθαλψης, ο αντίκτυπος των περιορισμών και των συνθηκών lockdown στη ζωή των πολιτών, όπως το κλείσιμο της οικονομίας και η απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα

Δυστυχώς, η χώρας μας έκανε «βουτιά» 19 θέσεων σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Σήμερα, βρίσκεται στην 50η θέση από τη λίστα των 53 χωρών. Ο μεγάλος αριθμός κρουσμάτων και η πίεση στο υγειονομικό σύστημα, σε συνδυασμό με το αυστηρό lockdown φαίνεται να μας έφερε σε αυτή τη θέση, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ελλάδα  κατάταξη Bloomberg

Ποιες χώρες βρίσκονται στην κορυφή της κατάταξης

Bloomberg κατάταξη αντιμετώπιση κορωνοϊού

Η Νέα Ζηλανδία παρέμεινε για ακόμη μια φορά στην κορυφή της κατάταξης, καθώς είναι η χώρα που αντιμετώπισε με τον πλέον κατάλληλο τρόπο την πανδημία.  Ακολουθεί η Ταϊβάν στη δεύτερη θέση, καθώς με την έναρξη του χειμώνα «εκτόπισε» την Ιαπωνία και την Κορέα από τις πρώτες θέσεις.

Η Κορέα και η Σουηδία έχουν πέσει στην κατάταξη, καθώς η μετανάστευση των ανθρώπων στο εσωτερικό τροφοδοτεί την εξάπλωση του ιού και ασκεί πίεση στις μακροχρόνιες στρατηγικές τους για την καταστολή του παθογόνου με ελάχιστη αναστάτωση. 

Ποιες χώρες βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις

κορωνοϊός κατάταξη Bloomberg

Το Μεξικό παραμένει στο νούμερο 53, την τελευταία θέση της κατάταξης, καθώς εξακολουθεί να αντιμετωπίζει έναν ανεξέλεγκτο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top