Ρωσικό εμβόλιο: Ξεκίνησαν οι κλινικές δοκιμές στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Είναι οι δεύτερες κατά σειρά που γίνονται στο εξωτερικό

Κλινικές δοκιμές του εμβολίου Sputnik V στη Λευκορωσία - Reuters

Οι κλινικές δοκιμές του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V κατά της Covid-19 έχουν ξεκινήσει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο μετά τη τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του διαδόχου του θρόνου του Αμπού Ντάμπι, Σεΐχη Μοχαμέντ μπιν Ζαγιέντ-αλ-Ναχιάν. 

Εμβόλιο Sputnik-V: 1 στους 7 νιώθει αδυναμία κι έχει πυρετό μέσα στο 24ωρο

Οι κλινικές δοκιμές του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V κατά της Covid-19 είναι οι δεύτερες κατά σειρά δοκιμές του εν λόγω εμβολίου που γίνονται στο εξωτερικό, μετά την έναρξη των κλινικών δοκιμών στην Λευκορωσία. Κλινικές δοκιμές αναμένονται να ξεκινήσουν σε λίγο καιρό και στη Βενεζουέλα.    

Η Ρωσία ενέκρινε τον Αύγουστο το εμβόλιο μετά την ολοκλήρωση των πρώτων δύο φάσεων κλινικών δοκιμών και υπήρξε η πρώτη χώρα στον κόσμο η οποία ενέκρινε εμβόλιο πριν από την ολοκλήρωση της τρίτης φάσης των κλινικών δοκιμών που πραγματοποιείται με τη συμμετοχή χιλιάδων ατόμων.

Ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V: Παρήγαγε αντισώματα - Τι λέει ο Ηλίας Μόσιαλος

Ωστόσο, αρκετοί δυτικοί εμπειρογνώμονες είχαν εκφράσει τις αμφιβολίες τους για το ρωσικό εμβόλιο επειδή εγκρίθηκε και χρησιμοποιήθηκε πριν ολοκληρωθούν όλες οι φάσεις των κλινικών δοκιμών που ορίζονται διεθνώς.

Ρωσία: Σύντομα έτοιμο και το δεύτερο εμβόλιο

Η Ρωσία πάντως, έχει ριχτεί για τα καλά στη μάχη κατά του κορωνοϊου και ετοιμάζει δεύτερο εμβόλιο. Πρόκειται για φόρμουλα που έχει αναπτύξει το Ινστιτούτο Βέκτορ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top