Μπορέλ: Η ΕΕ ανησυχεί βαθιά για τις εξελίξεις σχετικά με τα Βαρώσια

«Θα προκληθούν μεγαλύτερες εντάσεις στο Κυπριακό»

Ζοζέπ Μπορέλ

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική, Ζοζέπ Μπορέλ, δήλωσε την Τρίτη ότι η ΕΕ ανησυχεί βαθιά για τις σημερινές ανακοινώσεις και εξελίξεις σχετικά με τα Βαρώσια και ότι θα βρίσκεται σε στενή επαφή με τα Ηνωμένα Έθνη και θα παρακολουθεί στενά την κατάσταση επί τόπου.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ύπατος Εκπρόσωπος δήλωσε ότι «η ΕΕ ανησυχεί βαθιά για τις σημερινές ανακοινώσεις και εξελίξεις σχετικά με τα Βαρώσια».

«Αυτές θα προκαλέσουν μεγαλύτερες εντάσεις και ενδέχεται να περιπλέξουν τις προσπάθειες για την επανάληψη των συνομιλιών επίλυσης του Κυπριακού», είπε.

«Αυτό που είναι επείγον τώρα είναι η ανοικοδόμηση της εμπιστοσύνης και όχι η δημιουργία μεγαλύτερων διχασμών», προέτρεψε ο Μπορέλ. «Η ΕΕ θα συνεχίσει να υποστηρίζει τέτοιες προσπάθειες, όπως τόνισαν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων στα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 1-2 Οκτωβρίου», επανέλαβε.

«Η ΕΕ βρίσκεται σε στενή επαφή με τα Ηνωμένα Έθνη και παρακολουθεί στενά την κατάσταση επί τόπου. Ο πλήρης σεβασμός των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ παραμένει απαραίτητος», σημειώνει.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top