Ηχηρό μήνυμα της Ε.Ε. για ελεύθερες εκλογές στη Λευκορωσία

«Δεν αναγνωρίζουμε τη νομιμότητα του Λουκασένκο»

Δείτε στο βίντεο τη μεγάλη διαδήλωση διαμαρτυρίας των πολιτών στο Μινσκ της Λευκορωσίας που έγινε την Κυριακή 20-09.

«Ισχυρό» μήνυμα όσον αφορά στο ζήτημα της Λευκορωσίας έστειλαν οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ.

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση του Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ:

Μπορέλ: Στη Σύνοδο Κορυφής παραπέμπεται το ζήτημα της Τουρκίας

«Δεν αναγνωρίζουμε τη νομιμότητα του Λουκασένκο μετά τις εκλογές τις οποίες θεωρούμε παραποιημένες. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας με το λαό της Λευκορωσίας» και επεσήμανε ότι η ΕΕ είναι «υπέρ μιας δημοκρατικής αλλαγής από τον λαό της Λευκορωσίας. «Δεν παρεμβαίνουμε στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας. Ζητάμε μόνο εθνικό διάλογο για την επίλυση της παρούσας κρίσης και τη διεξαγωγή ελεύθερων εκλογών», πρόσθεσε.

Λευκορωσία: Κόβει την πρόσβαση στο ίντερνετ

Όσον αφορά στο θέμα της Λιβύης, ο Ζοζέπ Μπορέλ τόνισε ότι οι τελευταίες εξελίξεις και η εκεχειρία δίνει την ευκαιρία για ένα παράθυρο για σταθερή εκεχειρία και εστίασε στο ρόλο της επιχείρησης Irini.

ΥΠΕΞ Κύπρου: Η Τουρκία επιλέγει να κλιμακώνει την ένταση έναντι της Κύπρου

Συνεχίζονται οι μεγάλες διαδηλώσεις στο Μινσκ της Λευκορωσίας

Την Κυριακή, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο Μινσκ για μία νέα πορεία διαμαρτυρίας κατά της επανεκλογής του προέδρου Αλεξάντρ Λουκασένκο, παρά την πίεση της αστυνομίας.  

Μεγάλη πορεία στο Μινσκ της Λευκορωσίας κατά του Λουκασένκο. AP Images

Ντυμένοι στα λευκά και τα κόκκινα, τα χρώματα της λευκορωσικής αντιπολίτευσης, οι διαδηλωτές πορεύθηκαν στην λεωφόρο των Νικητών και κατευθύνθηκαν προς το Μέγαρο της Ανεξαρτησίας, κατοικία του Αλεξάντρ Λουκασένκο, όπου φώναξαν συνθήματα για την απομάκρυνσή του από την εξουσία.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top