Βρετανία: Επίθεση με μαχαίρι στο Μπέρμιγχαμ- Ένας νεκρός κι επτά τραυματίες

Αναζητείται ύποπτος - Τα θύματα φαίνεται να επιλέχθηκαν τυχαία

«Σοβαρό περιστατικό» (με τον όρο αυτό η αστυνομία εννοεί ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την ασφάλεια των πολιτών) με μαχαιρώματα σημειώθηκε στο κέντρο του Μπέρμιγχαμ, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αγγλίας, τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής. Παρόλο που αρχικά δεν είχε γίνει γνωστός ο αριθμός των τραυματιών, έγινε γνωστό ότι τελικά ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του κι άλλοι επτά τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι δύο σοβαρά. Επίσης, αναζητείται ένας ύποπτος για την επίθεση.

Τα θύματα των επιθέσεων φαίνεται ότι επιλέχτηκαν τυχαία, ανακοίνωσε η αστυνομία, και οι επιθέσεις δεν είχαν στόχο κάποια συγκεκριμένη κοινότητα ούτε δείχνουν να συνδέονται με συμμορίες.

Νωρίτερα η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ένας άνδρας έχασε τη ζωή του και ένας άλλος άνδρας και μια γυναίκα υπέστησαν σοβαρά τραύματα.

«Μπορούμε τώρα να επιβεβαιώσουμε ότι ξεκινήσαμε έρευνα για ανθρωποκτονία μετά τα χθεσινοβραδινά γεγονότα. Ένας άνθρωπος πέθανε και ένας άλλος άνδρας και μια γυναίκα τραυματίστηκαν σοβαρά. Άλλοι πέντε επίσης τραυματίστηκαν», ανακοίνωσε η αστυνομία των Γουεστ Μίντλαντς.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ντόμινικ Ράαμπ δήλωσε ότι δεν έχει πληροφορίες που να υποδηλώνουν ότι τα περιστατικά συνδέονται με την τρομοκρατία, αλλά πρόσθεσε ότι οι πολίτες θα πρέπει να «είναι πολύ προσεκτικοί».
 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top