Βραζιλία: 10χρονη που έπεσε θύμα βιασμού από τον θείο της, έκανε άμβλωση

Διχασμένη η κοινή γνώμη της χώρας

Σοκαρισμένη είναι η κοινή γνώμη στη Βραζιλία μετά την αποκάλυψη ότι ένα κορίτσι μόλις 10 ετών που έπεσε θύμα βιασμού, προέβη άμβλωση. 

Συντηρητικές θρησκευτικές ομάδες και πολιτικοί που συνδέονται με τις πιο ριζοσπαστικές ευαγγελικές εκκλησίες συγκεντρώθηκαν έξω από το νοσοκομείο, προσπαθώντας να εισβάλλουν για να σταματήσουν τη διαδικασία.

Βραζιλία: Πέθανε μέσα σε σουπερμάρκετ και τον κάλυψαν με ομπρέλες

Η υπόθεση της «Μενίνα» όπως έγινε γνωστή επειδή δε μπορεί να αποκαλυφθεί η ταυτότητά της, ήρθε στο φως όταν η Υπουργός Γυναικών, Οικογενειών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Νταμάρες Άλβες, έστειλε εκπροσώπους για να συναντηθούν με την οικογένεια του κοριτσιού, σε μια προσπάθεια να τους πείσει να κρατήσουν το μωρό.

Η Μενίνα φέρεται να βιάστηκε από τον θείο της από όταν ήταν έξι ετών. Τόσο το κορίτσι, όσο και η νόμιμη κηδεμόνας της, η γιαγιά της, θεώρησαν πως η άμβλωση ήταν η καλύτερη και ασφαλέστερη απόφαση.

Η υπόθεση πυροδότησε μια συζήτηση σε αυτό το βαθιά συντηρητικό έθνος που φιλοξενεί τον μεγαλύτερο πληθυσμό Καθολικών στον κόσμο και ταχέως αναπτυσσόμενες ευαγγελικές θρησκείες.

Διαδηλώτρια κρατά πανό που γράφει «Δε θέλω να έχω παιδί από βιαστή», διαμαρτυρόμενη για την απαγόρευση των αμβλώσεων στη Βραζιλία 
Διαδηλώτρια κρατά πανό που γράφει «Δε θέλω να έχω παιδί από βιαστή», διαμαρτυρόμενη για την απαγόρευση των αμβλώσεων στη Βραζιλία / AP Images

Η Βραζιλία έχει έναν από τους πιο περιοριστικούς νόμους για τις αμβλώσεις στον κόσμο. Η άμβλωση είναι παράνομη στη χώρα, εκτός από την περίπτωση βιασμού ή κινδύνου για τη ζωή της μητέρας. Και οι δύο περιπτώσεις θεωρήθηκαν ότι ισχύουν για τη Μενίνα.

Το κορίτσι και η γιαγιά της αναγκάστηκαν να φύγουν από το νοσοκομείο από την πίσω πόρτα εξατίας των διαδηλωτών που τις περίμεναν απ' έξω. 

Ευτυχώς όλα πήγαν καλά για τη μικρή Μενίνα, η οποία αναρρώνει. Από την άλλη, ο θείος του κοριτσιού συνελήφθη και αναμένεται να έρθει αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη.

«Μελέτη δείχνει ότι οι εγκυμοσύνες σε ηλικίες 14 ετών και κάτω έχουν ποσοστό θνησιμότητας τέσσερις φορές υψηλότερο από τις εγκυμοσύνες σε γυναίκες 20 ετών και άνω», δήλωσε η Dr. Amorim, καθηγήτρια γυναικολογίας και μαιευτικής στο ομοσπονδιακό πανεπιστήμιο της Campina Grande.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top