Κορωνοϊός: Έντεκα νεκροί ομογενείς σε γηροκομείο στην Αυστραλία

Για λάθη κατηγορούν τη διοίκηση οι συγγενείς

Τουλάχιστον έντεκα είναι τα θύματα κορωνοϊού στο ελληνικό γηροκείο «Βασιλειάδα» στην περιοχή Φόκνερ της Μελβούρνης.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδα «Νέος Κόσμος», άλλες δύο ηλικιωμένες γυναίκες, άνω των 80 ετών κατέληξαν, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι τα θύματα θα αυξηθούν, καθώς αρκετοί τρόφιμοι νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Σερβία: Αισιοδοξία στους επιδημιολόγους - Μείωση των νέων κρουσμάτων

Τα γηροκομεία είναι η μεγαλύτερη εστία θανάτων στην πολιτεία της Βικτόρια που βρίσκεται στο επίκεντρο του κορωνοϊού στην Αυστραλία. 

Αρκετοί τρόφιμοι έχουν χάσει τη ζωή τους και άλλοι βρίσκονται στα νοσοκομεία, με αρκετά ελληνικά γηροκομεία στην Μελβούρνη να είναι σε κατάσταση συναγερμού. 

Εκτός της «Βασιλειάδας», που 80 τρόφιμοι έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία, δύο κρούσματα έχουν βρεθεί και στο μεγαλύτερο ελληνικό γηροκομείο της πόλης, το «Φροντίδα» στην περιοχή Σεντ Άλμπανς, στα νότια προάστια.

Οργισμένοι οι Ισπανοί λόγω των ταξιδιωτικών συστάσεων Βρετανίας - Γερμανίας

Οργισμένοι φέρονται να είναι οι συγγενείς των θυμάτων από την «Βασιλειάδα». 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα από την Αυστραλία, η Ομοσπονδιακή κυβέρνηση ανέθεσε σε ιδιωτική εταιρία την προσωρινή διαχείριση του ιδρύματος, όμως υπήρχαν σοβαρά προβλήματα με την επικοινωνία. 

Ισπανία: Υποχρεωτική σε όλους τους χώρους η μάσκα στη Μαδρίτη

Συγγενείς των τροφίμων τους κατηγορούν πως τηλεφωνούσαν για να μιλήσουν στους δικούς τους, ωστόσο απαντούσαν τηλεφωνήτριες που βρίσκονταν στην Αδελαΐδα και έδιναν λάθος πληροφορίες.

Επίσης, οι αρχές αρνούνταν αρχικά να μεταφέρουν τους τρόφιμους σε νοσοκομεία έγκαιρα, κάτι που θεωρούν πως έπαιξε ρόλο στο να χαθούν ζωές. Όταν το έπραξαν, αρκετοί από τους συγγενείς των τροφίμων δεν γνώριζαν καν πού βρίσκονται οι δικοί τους άνθρωποι, ενώ επίσης κατηγόρησαν το γηροκομείο για ελλιπή μέτρα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top