Επίθεση στο Χρηματιστήριο στο Καράτσι: Νεκροί και οι τέσσερις ένοπλοι

Έριξαν χειροβομβίδες και σκότωσαν τρεις φρουρούς

Τέσσερις ένοπλοι έπεσαν νεκροί από τα πυρά της αστυνομίας, μετά την ένοπλη επίθεση που πραγματοποίησαν στο Χρηματιστήριο του Πακιστάν στο Καράτσι. Στην ανταλλαγή πυρών σκοτώθηκαν και δύο φρουροί, καθώς και ένας αστυνομικός.

Τραγωδία στο Μπανγκλαντές: Νεκροί 30 άνθρωποι σε ναυάγιο

Οι δράστες έφτασαν στο σημείο της επίθεσης με αυτοκίνητο, πέταξαν χειροβομβίδες στην είσοδο του χρηματιστηρίου και άνοιξαν πυρ με πολυβόλα όπλα. Άμεσα το κτίριο περικυκλώθηκε από αστυνομικές δυνάμεις, που σταμάτησαν τους ενόπλους πριν καταφέρουν να μπουν στο κεντρικό κτίριο. Οι εργαζόμενοι κλειδώθηκαν σε δωμάτια του κτιρίου και περίμεναν.

Σύμφωνα με την αστυνομία στο Καράτσι ήταν οπλισμένοι με όπλα τελευταίας τεχνολογίας και είχαν μαζί τους μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών. Πάνω τους βρέθηκαν τρόφιμα, που σημαίνει πως ίσως προετοιμάζονταν για μία μακρά ομηρία.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε ο Απελευθερωτικός Στρατός του Μπαλουχιστάν, που μάχεται για μεγαλύτερη αυτονομία στη φτωχή πακιστανική επαρχία του Πακιστάν, ενώ έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική οργάνωση από το Πακιστάν, τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Στο σημείο της επίθεσης, που είναι το οικονομικό κέντρο του Πακιστάν, βρίσκεται επίσης η Εθνική Τράπεζα της χώρας, όπως επίσης και τα γραφεία πολλών εγχώριων και διεθνών οικονομικών ιδρυμάτων. Η αστυνομική παρουσία στην περιοχή είναι ισχυρή κι έτσι ήταν εύκολη και άμεση η παρέμβασή τους.

Οι εργασίες του χρηματιστηρίου συνεχίστηκαν κανονικά, ενώ δεν τραυματίστηκε κανείς εργαζόμενος.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top