Βέλγιο: Η διαμαρτυρία της «λευκής ποδιάς» για το κλείσιμο των εστιατορίων

Ζητούν παραχωρήσεις σχετικά με τον ΦΠΑ και οικονομική στήριξη

Με εκατοντάδες «λευκές ποδιές» ή «σακάκια σεφ» απλωμένα στο έδαφος, σε κεντρική πλατεία των Βρυξελλών διαμαρτυρήθηκαν μάγειρες, για το lockdown σε ξενοδοχεία, εστιατόρια και καφέ που μετρά σχεδόν δύο μήνες.

Αθήνα και Θεσσαλονίκη συμμετέχουν στη διαμαρτυρία «Άδειες καρέκλες»

Μάλιστα, οι λευκές ποδιές ήταν τοποθετημένες με τέτοιο τρόπο στην κεντρική πλατεία Grande Place, που παρέπεμπαν σε κοιμητήριο.

«Άδειες καρέκλες»: Πανευρωπαϊκή διαμαρτυρία από τον κλάδο της εστίασης

«Σήμερα με όλα τα σταθερά έξοδα, με όλα όσα έχουμε ως κόστος, δεν μπορούμε να αντεπεξέλθουμε αν δεν έχουμε κρατικές ενισχύσεις. Βάζουμε λοιπόν τα ρούχα μας στην Grande Place, συμβολίζοντας τις απώλειες του τομέα των εστιατορίων. Θέλουμε αυτό να στείλει ένα μήνυμα στις δημόσιες αρχές», είπε ο Αντουάν Πιντό, ιδιοκτήτης του εστιατορίου Belga Queen.

Ο τομέας της φιλοξενίας αντιπροσωπεύει την τρίτη μεγαλύτερη πηγή θέσεων εργασίας στη χώρα. Ζητούν από την κυβέρνηση να κάνει παραχωρήσεις σχετικά με τον ΦΠΑ και η οικονομική στήριξη να είναι διαθέσιμη για το προσωπικό έως το τέλος του 2020.

«Η κυβέρνηση έχει ήδη παρουσιάσει ένα ολόκληρο πακέτο μέτρων στήριξης για την κρίση και ήδη εξετάζουμε πρόσθετα μέτρα στήριξης για τομείς που πλήττονται περισσότερο, όπως ο τομέας της εστίασης και της φιλοξενίας» ήταν η τοποθέτηση της κυβέρνησης, μέσω του εκπροσώπου της αναπληρωτή Πρωθυπουργού Αλεξάντερ Ντε Κρου στο Euronews.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top