Νέο «καμπανάκι» ΠΟΥ: Πολύ πιθανή η επιστροφή στο lockdown

Πρέπει να είναι πολύ προσεκτική η άρση των μέτρων

Σταδιακή άρση μέτρων στην Ιταλία. Video Reuters

Νέο «καμπανάκι» από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας έχει αναστατώσει τους πολίτες χωρών που άρουν σταδιακά τα μέτρα που ελήφθησαν για να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού. Αυτή τη φορά, ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ προειδοποίησε για τον κίνδυνο επιστροφής σε μέτρα απαγόρευσης, αν οι χώρες που αίρουν τους περιορισμούς λόγω της πανδημίας δε διαχειριστούν την μετάβαση εξαιρετικά προσεκτικά και με μια σταδιακή προσέγγιση.

ΠΟΥ: 19 μύθοι και αλήθειες για τον κορωνοϊό που κάνουν τον γύρο του κόσμου

Ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους παρουσίασε έναν κατάλογο με μια σειρά βημάτων που χρειάζονται πριν οι χώρες άρουν τα μέτρα που επιβλήθηκαν για τον έλεγχο της εξάπλωσης του Covid-19, όπως οι έλεγχοι παρακολούθησης και η ετοιμότητα του συστήματος υγείας.

«Ο κίνδυνος της επιστροφής σε lockdown παραμένει πολύ μεγάλος αν οι χώρες δεν διαχειριστούν την μετάβαση εξαιρετικά προσεκτικά και με μια σταδιακή προσέγγιση», τόνισε σε μια ψηφιακή συνέντευξη Τύπου στην Γενεύη και πρόσθεσε ότι «Η πανδημία της Covid-19 θα υποχωρήσει τελικώς αλλά δεν μπορεί να υπάρξει η επιστροφή σε κανονικότητα», ενώ επεσήμανε και την ανάγκη για επενδύσεις στα συστήματα υγείας.

Στο επίκεντρο της πανδημίας οι ΗΠΑ – Θλιβερή πρωτιά για τη Νέα Υόρκη

Οι Πολιτείες που επανεκκινούν την οικονομία τους μολονότι αυξάνονται οι μολύνσεις από τον νέο κορωνοϊό διαπράττουν σφάλμα, υποστήριξε ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο, κάνοντας έκκληση να λαμβάνονται αυτές οι αποφάσεις με βάση τα γεγονότα και τα δεδομένα και όχι για πολιτικούς λόγους.

ΗΠΑ: Μυστήριο με τη δολοφονία Κινέζου καθηγητή που μελετούσε τον κορωνοϊό

Την ώρα που τα στοιχεία δείχνουν ότι η Νέα Υόρκη κερδίζει τη μάχη κατά του νέου κορωνοϊού, τα κρούσματα αυξάνονται στις υπόλοιπες ΗΠΑ, αν και οι περισσότερες Πολιτείες έχουν χαλαρώσει τους περιορισμούς στη λειτουργία των επιχειρήσεων και στην καθημερινότητα των πολιτών τους.

«Έχουμε Πολιτείες που ανοίγουν, ενώ η καμπύλη είναι ακόμη ανοδική. Νομίζω ότι αυτό είναι λάθος», είπε ο Κουόμο.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση τα τελευταία στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο κυβερνήτης, οι εισαγωγές σε νοσοκομεία στη Νέα Υόρκη μειώθηκαν κατά 421 το τελευταίο 24ωρο, κάτω από τις 9.179, το χαμηλότερο επίπεδο εδώ και πέντε εβδομάδες, ενώ έχουν μειωθεί και οι διασωληνωμένοι ασθενείς.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top