Κορωνοϊός: Κλινική μελέτη ανοσοθεραπείας ξεκινά σε 6 ελληνικά νοσοκομεία

Το οπλοστάσιο των Ελλήνων γιατρών ενισχύεται με τη μελέτη Escape

Η επιστημονική κοινότητα μετρά αντίστροφα για το πρώτο αποτελεσματικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. 

Το οπλοστάσιο των Ελλήνων γιατρών ενισχύεται με την μελέτη Escape. Πρόκειται για προσωποποιημένη ανοσοθεραπεία με σκοπό να αντιμετωπιστεί η οργανική δυσπραγία, η οποία συνδέεται με λοίμωξη από τον νέο Ιό SARS-CoV-2. H δοκιμή, θα γίνει σε 6 ελληνικές ΜΕΘ σε ασθενείς που είναι διασωληνωμένοι, λόγω πνευμονίας.

Κολχικίνη: H πρόταση της Ελλάδας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

«Πρόσφατα αυτή η μελέτη εγκρίθηκε από την επιτροπή δεοντολογίας. Θα ελέγχει αυτή η μελέτη διάφορους δείκτες και ανάλογα θα δίνει ένα ή δύο φάρμακα για να φρενάρει την ανοσολογική απάντηση να μην έχουμε αυτή την υπερδιέγερση και γίνεται καταστροφή που οδηγεί σε αναπνευστική ανεπάρκεια διασωλήνωση και θάνατο. Και φαίνεται πώς ίσως αυτό είναι ένα όπλο που πρέπει να χρησιμοποιηθεί» δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και την δημοσιογράφο Μαρία Τσιλινίκου ο Γεώργιος Δαΐκος ομότιμος καθηγητής παθολογίας λοιμώξεων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Οι ασθενείς θα υποβληθούν σε αιματολογικές εξετάσεις, από τις οποίες θα εξακριβωθεί η διαταραχή του ανοσοποιητικού συστήματος, που έχει προκαλέσει ο ιός. 

Κορωνοϊός: 38 θάνατοι στη χώρα μας - 95 νέα κρούσματα, 1.156 συνολικά

Γαλλία: Θετικά τα αποτελέσματα από την εφαρμογή της χλωροκίνης

«Ο συνδυασμός χλωροκίνης και Ζιθρομάξ είναι το αντίδοτο κατά του κορωνοϊού» υποστηρίζει ο Γάλλος καθηγητής Ραούλτ. Όπως λέει, η δεύτερη κλινική δοκιμή έχει θετικά αποτελέσματα, καθώς το 93% των ασθενών βρέθηκε αρνητικό μετά από 8 ημέρες θεραπείας.

Γερμανία: Απομόνωσαν το ένζυμο που πολλαπλασιάζει τον Covid-19

Μία εξίσου σημαντική ανακάλυψη έρχεται από τη Γερμανία. Οι ερευνητές Ρολφ Χίλγκενφελντ και Λινλίν Ζιανγκ έχουν καταφέρει να απομονώσουν ένα ένζυμο που πολλαπλασιάζει τον Covid-19. 

«Μετά από κάποιο διάστημα οι άνθρωποι θα έχουν αναπτύξει αντισώματα εναντίον του κορωνοϊου ακόμα και αν δεν έχουν νοσήσει από τον ιό» δηλώνεοι ο ερευνητής Ρολφ Χίλγκενφελντ.

Η Ρωσία δημιούργησε επτά πρωτότυπα εμβόλια

Τέλος, Ρώσοι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι έχουν δημιουργήσει επτά πρωτότυπα εμβόλια από ανασυνδυασμένες πρωτεΐνες, σε κάθε μια από τις οποίες υπάρχουν επίτοποι.
 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top