Ιταλία: «Πράσινο φως» στη χρήση κάνναβης στα τρόφιμα

Σε ποια προϊόντα θα περιέχεται;

θεραπευτική κάνναβη

«Πράσινο φως» έδωσε την Πέμπτη η ιταλική κυβέρνηση στη χρήση καλλιεργούμενης και θεραπευτικής κάνναβης στα τρόφιμα, όπως ανακοινώθηκε μέσω της Εφημερίδας της Κυβέρνησης. 

Το σχετικό διάταγμα καθορίζει τους περιορισμούς ένταξης της THC στα συστατικά των τροφίμων.

Επείγουσα η ανάγκη για τρόφιμα στη νότια Αφρική

Πλέον, οι Ιταλοί θα γνωρίζουν με σαφήνεια εάν και σε ποια ποσότητα θα περιέχεται η επιτρεπόμενη κάνναβη σε μία σειρά διατροφικά προϊόντα, όπως μπισκότα, αλμυρά ταράλι, ψωμί, αλεύρι, λάδι και μία σειρά άλλων προϊόντων που η κατανάλωσή τους έχει αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα πολλοί χρησιμοποιούν καλλιεργούμενη κάνναβη για παραγωγή τυριού ρικότα, τόφου και μίας βιολογικής μπύρας.

Με το διάταγμα αυτό για τον καθορισμό των ορίων της τετραϋδροκανναβινόλης (THC) στα τρόφιμα, εξηγεί η συνομοσπονδία αγροτικών προϊόντων Coldiretti «παρέχονται απαντήσεις σε εκατοντάδες αγροτοπαραγωγικές εταιρείες που έχουν επενδύσει σε αυτού του είδους τις καλλιέργειες».

Όπως τονίζει η ίδια συνομοσπονδία, οι καλλιεργούμενες εκτάσεις THC στην Ιταλία έχουν δεκαπλασιασθεί την τελευταία πενταετία, περνώντας από τα 400 εκτάρια το 2013 στα σχεδόν 4.000 το 2018». Η ίδια πηγή εκτιμά πως μέχρι το 2040 τα εκτάρια που θα χρησιμοποιούνται για την καλλιέργεια κάνναβης θα ξεπερνούν τα 100.000, καθώς τα προϊόντα που την περιέχουν γνωρίζουν μεγάλη αγοραστική άνοδο.

Ιταλία: Μεθυσμένος οδηγός «θέρισε» έξι νεαρούς Γερμανούς

Το διάταγμα του υπουργείου Υγείας καθορίζει πως το ανώτατο όριο του περιεχομένου THC και των επεξεργασιών της θα είναι 2 mg ανά κιλό, ενώ για το λάδι από σπόρους κάνναβης 5 mg ανά κιλό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top