Βρετανία: Αποζημίωση-μαμούθ στην Ελληνίδα χήρα τραπεζίτη

Ο 57χρονος Αμερικανός είχε χάσει τη ζωή του από ιατρικό λάθος

Αποζημίωση- μαμούθ επιδίκασε η βρετανική δικαιοσύνη στην ελληνίδα χήρα αμερικανού τραπεζίτη. Ο άτυχος άντρας πέθανε από μοιραίο λάθος νοσοκόμου, στην εντατική. 

Κεραυνός, η απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της Βρετανίας. Επιδίκασε στην Αθηνά Κυριακίδου και στα παιδιά της αστρονομική αποζημίωση 2.100.000 λιρών (περίπου 2.476.000 ευρώ) για το θάνατο του Ρόμπερτ Έντεν-μαν, το 2015.

Ο 57χρονος Αμερικανός υψηλόβαθμος της τράπεζας «Uni-Credit» πέθανε αβοήθητος στην εντατική του νοσοκομείου «London Bridge» το 2015, μετά από επέμβαση ανοιχτής καρδιάς. Έπασχε από νόσο της μιτροειδούς βαλβίδας, διαβήτη τύπου Β και αρθρίτιδα. Όμως, το χειρουργείο αποδείχτηκε περίπλοκο και ο άντρας χρειάστηκε μηχανική υποστήριξη αναπνοής. Μια εβδομάδα μετά, ένας νοσοκόμος διέπραξε το τραγικό λάθος.

Απενεργοποίησε έναν υγραντήρα του αναπνευστήρα. Ο άτυχος τραπεζίτης υπέστη ανεπανόρθωτη εγκεφαλική βλάβη και λίγες ημέρες μετά αποσυνδέθηκε από τα μηχανήματα που τον κρατούσαν στη ζωή. Η έρευνα που ακολούθησε αποκάλυψε μοιραία λάθη στην μετεγχειρητική φροντίδα. 

Η συντετριμμένη Ελληνίδα σύζυγός του, έμεινε να φροντίζει τα δύο ανήλικα παιδιά τους, εννέα και επτά ετών τότε, αλλά κυνήγησε δικαστικά τους υπεύθυνους. Υπέβαλε μήνυση για εγκληματική αμέλεια και δικαιώθηκε.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.
 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top