Τσαβούσογλου: Μπορεί να διώξουμε τις ΗΠΑ από το Ιντσιρλίκ

Σε περίπτωση που επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία για τους S-400

Σε νέα κρίση μπαίνουν οι σχέσεις ΗΠΑ και Τουρκίας, με την Άγκυρα να προειδοποιεί πως μπορεί να διώξει την Αμερική από την αεροπορική βάση στο Ιντσιρλίκ, αν της επιβληθούν κυρώσεις για την αγορά των S-400. Αυτό διεμήνυσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσγλου.

Νωρίτερα ο Ερντογάν είχε δηλώσει πως η Τουρκία δε θα εγκαταλείψει το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα S-400 για να αγοράσει αμερικανικούς Patriot.

Μήνυμα στην Τουρκία: Γαλλία-Ιταλία στέλνουν πλοία στην Ανατολική Μεσόγειο

«Θα εξετάσουμε το χειρότερο σενάριο και θα λάβουμε μια απόφαση. Εάν οι ΗΠΑ επιβάλλουν κυρώσεις στην Τουρκία, τότε το θέμα των βάσεων σε Ιντσιρλίκ και Κουρετσίκ θα μπει στην ατζέντα» ξεκαθάρισε ο Τσαβούσογλου.

Παράλληλα ο Τούρκος ΥΠΕΞ ξεκαθάρισε ότι η Άγκυρα δε θα στηρίξει το σχέδιο του ΝΑΤΟ για την προστασία της Βαλτικής, μέχρι η Συμμαχία να προχωρήσει στην προστασία της Τουρκίας από «τρομοκρατικές απειλές».

Αναφερόμενος στη συμφωνία με τη Λιβύη, τόνισε για ακόμα μία φορά πως είναι σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο σημειώνοντας ότι «μπορούμε να κάνουμε σεισμικές έρευνες και γεωτρήσεις με τη Λιβύη». 

Τέλος προειδοποίησε ότι «κανείς δεν μπορεί να κάνει έρευνες στην υφαλοκρηπίδα μας χωρίς την άδειά μας. Αν μπουν στην υφαλοκρηπίδα μας θα τους εμποδίσουμε». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top