Μεγαλείο ψυχής: Σκότωσε τον αδερφό του και την αγκάλιασε στο δικαστήριο

Συγκλονιστικές σκηνές – Έκλαιγε όλη η αίθουσα

Δείτε στο video του Reuters το συγκινητικό στιγμιότυπο

Ράγισαν καρδιές κατά τη διάρκεια της δίκης της 31χρονης αστυνομικού, η οποία καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια φυλάκιση για τον φόνο του γείτονά της, επειδή τον είχε περάσει για ληστή.

Όπως θα δείτε και στο συγκλονιστικό video, o αδερφός του δολοφονημένου Μπόθαμ Τζιν με το που ανακοινώθηκε η ποινή, είπε στην Άμπερ Γκάιγκερ με «σπασμένη» φωνή πως δεν εύχεται τίποτα κακό για εκείνη και πως την αγαπά ως άνθρωπο.

Ένοχη η αστυνομικός που σκότωσε τον γείτονά της επειδή τον πέρασε για ληστή

Ο 18χρονος αγκαλιάζει τη δολοφόνο του αδερφού του. Φωτογραφία: Tom Fox/The Dallas Morning News via AP, Pool

Εμφανώς συγκινημένος ρώτησε την δικαστή αν του επιτρέπει να σηκωθεί και να αγκαλιάσει την 31χρονη αστυνομικό. Εκείνη έπεσε στην αγκαλιά του ξεσπώντας σε κλάματα. Το ίδιο και το ακροατήριο που δυσκολευόταν να συγκρατήσει τα δάκρυά του μπροστά σε αυτές τις σκηνές.

«Δε θέλω να πας στη φυλακή. Θέλω το καλύτερο για σένα, επειδή ξέρω πως θα ήθελε το ίδιο και ο αδερφός μου» είπε ο 18χρονος Μπραντ Τζιν στη δολοφόνο του αδερφού του.

Η 31χρονη αστυνομικός πέφτει στην αγκαλιά του και ξεσπά σε κλάματα. Φωτογραφία: Tom Fox/The Dallas Morning News via AP, Pool

«Αυτό θα ήθελε να κάνουμε και ο Χριστός. Αν δε μάθεις να συγχωρείς, πώς περιμένεις να σε συγχωρήσει ο Θεός; Δε θέλω να τη δω να καίγεται στην κόλαση, δε θέλω να τη δω να σαπίζει στη φυλακή. Ελπίζω πως η όλη διαδικασία θα τη βοηθήσει να αλλάξει και να συνειδητοποιήσει το κακό που συνέβη. Θα προσεύχομαι για εκείνη και για την οικογένειά της».

Η 31χρονη Άμπερ Γκάιγκερ αποχωρεί από τη δικαστική αίθουσα. Φωτογραφία: Tom Fox/The Dallas Morning News via AP, Pool

Το χρονικό της υπόθεσης

Το περιστατικό είχε συμβεί στις 6 Σεπτεμβρίου του 2018. Η 31χρονη Άμπερ Γκάιγκερ είχε μόλις τελειώσει μια βάρδια 13,5 ωρών στη δουλειά της όταν επέστρεψε σπίτι της και μπήκε στο διαμέρισμα του 26χρονου Μπόθαμ Τζιν, νομίζοντας πως ήταν το δικό της.

Ο νεαρός λογιστής εκείνη την ώρα έτρωγε αμέριμνος ένα παγωτό στον καναπέ του σπιτιού του όταν η νεαρή αστυνομικός τον πυροβόλησε θανάσιμα, νομίζοντας πως κάποιος διαρρήκτης είχε εισβάλει στο διαμέρισμά της.

Η αστυνομικός σκουπίζει τα δάκρυα από τα μάτια της. Φωτογραφία: Tom Fox/The Dallas Morning News via AP, Pool

Οι κατήγοροι δε «χαρίστηκαν» στην Άμπερ Γκάιγκερ. Όπως τόνισαν, η πολύωρη βάρδια σε συνδυασμό με τα ερωτικά μηνύματα που εκείνη την ώρα αντάλλασσε στο κινητό με έναν συνάδελφό της, οδήγησαν σε μία σειρά μοιραίων λαθών, με αποτέλεσμα να εισβάλλει σαν «κομάντο» στο διαμέρισμα του άτυχου λογιστή και να του αφαιρέσει τη ζωή.

«Λυπάμαι, λυπάμαι. Θα πρέπει να ζω μ' αυτό καθημερινά. Πυροβόλησα έναν αθώο άνθρωπο», είχε πει η ίδια στους ενόρκους, ενώ ισχυρίστηκε πως πίστευε ότι η ζωή της διέτρεχε κίνδυνο όταν τράβηξε τη σκανδάλη. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top