Σχολείο κολαστήριο: Βρέθηκαν πάνω από 300 αγόρια αλυσοδεμένα

Προσοχή σκληρές εικόνες

Την απόλυτη φρίκη αποκάλυψε έφοδος της αστυνομίας σε οικοτροφείο στη Νιγηρία, όπου έκπληκτοι αντίκρισαν εκατοντάδες παιδιά αλυσοδεμένα, υποσιτισμένα και βασανισμένα. 

Όπως μεταδίδει το Reuters, περίπου 300 αγόρια που έμεναν στο οικοτροφείο της κόλασης ήταν φυλακισμένα.

Τα σημάδια στα κορμιά τους αποκαλύπτουν το μέγεθος της φρίκης που βίωναν αυτά τα παιδιά καθημερινά.

Αρκετά από αυτά είχαν πέσει θύματα βιασμού, ενώ κάποια άλλα τα κρεμούσαν από το ταβάνι. 

Η αστυνομία εισέβαλλε στο οικοτροφείο την Πέμπτη και βρήκε τα παιδιά να κρατούνται σε άθλιες συνθήκες στο όνομα της διδασκαλίας του Κορανίου.

«Μιλάμε για καθεστώς δουλείας», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας. Η αστυνομία ειδοποιήθηκε από ανώνυμο τηλεφώνημα. Σύμφωνα με το BBC τα παιδιά ήταν από την Μπουρκίνα Φάσο, το Μάλι και άλλες αφρικανικές χώρες.

Ανάμεσα στα μικρά παιδιά ήταν και ενήλικες όπως ο Bello Hamza, 42 ετών, ο οποίος περιέγραψε τα βασανιστήρια που έζησε. 

«Πέρασα τρεις μήνες αλυσοδεμένος. Κανονικά θα έπρεπε τώρα να κάνω το Master μου στο Πανεπιστήμιο της Πρετόρια στη Νότια Αφρική. Με δέχθηκαν για να σπουδάσω εφαρμοσμένα Μαθηματικά αλλά ήμουν φυλακισμένος. Ισχυρίζονταν ότι θα μας μάθαιναν το Κοράνι αλλά έλεγαν ψέματα. Σοδόμιζαν μικρά παιδιά. Υποτίθεται ότι εδώ θα ήταν ένα ισλαμικό κέντρο αλλά αν προσπαθούσες να φύγεις αντιμετώπιζες σκληρές τιμωρίες. Δένουν τους ανθρώπους και τους κρεμάνε από το ταβάνι», είπε, αποκαλύπτοντας ότι το διάστημα που ήταν αυτός εκεί είδε να πεθαίνουν από τα βασανιστήρια επτά παιδιά.  

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι βρήκε 100 μαθητές, ανάμεσά τους και παιδιά εννέα ετών στοιβαγμένα σε ένα μικρό δωμάτιο.

Το συγκεκριμένο οικοτροφείο που λειτουργεί εδώ και δέκα χρόνια έκανε τις εγγραφές των μαθητών με την συναίνεση των δικών τους προκειμένου να μάθουν το Κοράνι. Συνολικά συνελήφθησαν ο ιδιοκτήτης του σχολείου και άλλα έξι άτομα.

Οι αστυνομικοί βρήκαν επίσης ένα δωμάτιο βασανιστηρίων όπου οι μαθητές αλυσοδένονταν, τους κρεμούσαν από το ταβάνι και τους χτυπούσαν ανελέητα.

Όταν η αστυνομία επικοινώνησε με τους γονείς των παιδιών οι τελευταίοι έπαθαν σοκ, καθώς οι υπεύθυνοι του οικοτροφείου τους διαβεβαίωναν ότι τα παιδιά τους περνούν πολύ καλά.  Στους γονείς επιτρεπόταν η συνάντηση με τα παιδιά τους κάθε τρεις μήνες αλλά σε ελεγχόμενο περιβάλλον και δεν τους επέτρεπαν να δουν τους χώρους του σχολείου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top