Δύο νεκροί από τον ιό του Δυτικού Νείλου

Από την αρχή του 2019 μέχρι σήμερα- Τι δείχνει η έκθεση του ΕΟΔΥ

κουνούπι

Δύο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας του ιού του Δυτικού Νείλου από την αρχή της περιόδου 2019 μέχρι και σήμερα (1 Αυγούστου 2019), σύμφωνα με τη σημερινή Εβδομαδιαία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης της λοίμωξης σε ανθρώπους, την οποία εξέδωσε ο ΕΟΔΥ (πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ).

Τα θύματα ήταν δύο ηλικιωμένοι, άνω των 80 ετών.

Ακόμη από την αρχή της περιόδου 2019, μέχρι την 01/08/2019 (14.00μ.μ.), έχουν διαγνωστεί και διερευνηθεί 25 κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα 17 παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και οκτώ είχαν ήπιες εκδηλώσεις (εμπύρετο νόσημα)/ δεν είχαν εκδηλώσεις από το ΚΝΣ. 

Τα δεδομένα επιδημιολογικής επιτήρησης προέρχονται από τις δηλώσεις που αποστέλλουν οι θεράποντες ιατροί στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.) για τα περιστατικά, καθώς και από την καθημερινή επικοινωνία με εργαστήρια που συμμετέχουν στη διάγνωση του ιού του ΔΝ (i. Εθνικό Κέντρο Αναφοράς Αρμποϊών και Αιμορραγικών Πυρετών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ii. Εργαστήριο Μικροβιολογίας, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών, iii. Διαγνωστικό Τμήμα, Ελληνικό Ινστιτούτο Pasteur, iv. Εργαστήριο Κλινικής Ιολογίας, Ιατρικής Σχολή Πανεπιστημίου Κρήτης-ΠΑΓΝΗ).

Διαβάστε εδώ  την τελευταία έκθεση του ΕΟΔΥ
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top