Εικόνες φρίκης στη Σρι Λάνκα - «Ματωμένο» Πάσχα με 207 νεκρούς

Βομβιστικές επιθέσεις σε τρεις εκκλησίες και τρία ξενοδοχεία

Δείτε στο βίντεο του ΑP στιγμιότυπα λίγα λεπτά μετά τις επιθέσεις 

Έξι διαδοχικές εκρήξεις σε τρεις εκκλησίες και τρία ξενοδοχεία προκάλεσαν λουτρό αίματος στην πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα, το πρωί της Κυριακής, ανήμερα του Πάσχα των Καθολικών. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το τοπικό μέσο ενημέρωσης newsfirst.lk., οι νεκροί φτάνουν τους 207 και οι τραυματίες τους 450, αριθμοί που συνεχώς αυξάνονται. Ανάμεσά τους είναι τουλάχιστον 35 ξένοι. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για Βρετανούς, Ολλανδούς και Αμερικανούς.

To ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του STAR

Τα βίντεο και οι εικόνες που έρχονται ολοένα στη δημοσιότητα είναι συγκλονιστικές. Κατεστραμμένοι ναοί, πτώματα τριγύρω και άνθρωποι να ουρλιάζουν από τον τρόμο και τη φρίκη! Οι δύο εκ των επιθέσεων έγινε σε καθολικές εκκλησίες, βάφοντας με αίμα το Πάσχα των Καθολικών χριστιανών. 

Βίντεο μέσα από την εκκλησία τη στιγμή της επίθεσης

Ειδικότερα, οι εκρήξεις έγιναν στην καθολική εκκλησία Kochikade στην πρωτεύουσα Κολόμπο, στην καθολική εκκλησία Katuwapitiya στην πόλη Nεγκόμπο και σε μία ακόμη εκκλησία στην περιοχή Batticaloa. Τρία ξενοδοχεία έχουν ισοπεδωθεί. Τα πάντα έχουν γίνει θρύψαλα.

Η κυβέρνηση επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας, ενώ μπλόκαρε και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
 

 

Ο πρωθυπουργός της Σρι Λάνκα, Ρανίλ Γουικρεμεσίγκε, συγκάλεσε έκτακτη σύνοδο του εθνικού συμβουλίου ασφαλείας έπειτα από τις πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις.

Ακόμη δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης, ωστόσο δεν αποκλείεται η εμπλοκή και η επανεμφάνιση της αυτονομιστικής οργάνωσης Ταμίλ Τάιγκερς, η οποία είχε πραγματοποιήσει την τελευταία της επίθεση το 2009.

Η Λαϊκή Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Σρι Λάνκα είναι νησιωτική χώρα νοτιοανατολικά της Ινδίας με πληθυσμό 21.670.000 κατοίκων σύμφωνα με επίσημες εκτιμήσεις του 2018. Διοικητική πρωτεύουσα είναι τo Κότε, όμως μεγαλύτερη πόλη και οικονομική πρωτεύουσα είναι το Κολόμπο. Η επίσημη γλώσσα είναι η σιναλεζική ενώ ομιλούνται επίσης η ταμίλ και η αγγλική. Οι κάτοικοι του νησιού στο θρήσκευμα είναι Βουδιστές (70,2%), ινδουιστές (12,6%), μουσουλμάνοι (9,7%) και χριστιανοί (7,4%). 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top