Σύνοδος G20: Εκτοξεύει νέες απειλές από το Μπουένος Άιρες ο Ερντογάν

Με πολεμική ρητορική ο Βλαντίμιρ Πούτιν

Ο Tούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εκτοξεύει απειλές για τις έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο, ακόμα και από τη Σύνοδο των G20 στο Μπουένος Άιρες. 

«Με κανέναν τρόπο δε θα επιτρέψουμε να καταπατηθούν τα τετελεσμένα δικαιώματα της “Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου”, που είναι από τους κύριους δικαιούχους των υδρογονανθράκων της ανατολικής Μεσογείου. Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα δικαιώματά της όπως και τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων

Με πολεμική ρητορική ο Βλαντίμιρ Πούτιν στη Σύνοδο των G20

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε στη συνέντευξη τύπου ότι ο πόλεμος θα συνεχίζεται στην ανατολική Ουκρανία όσο οι σημερινές ουκρανικές αρχές παραμένουν στην εξουσία. 

Ο Πούτιν είχε μία σύντομη συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο όμως θεωρεί αναγκαία μία ουσιαστική συζήτηση με τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος ακύρωσε το προγραμματισμένο τετ α τετ τους στο Μπουένος Άιρες, μετά τη ρωσο-ουκρανική αντιπαράθεση. 

Ο Τραμπ από την άλλη προσπαθεί να κλείσει τα ανοιχτά οικονομικά του μέτωπα. Συμφώνησε με τον Κινέζο ομόλογό του, Σι Τζίνπινγκ, να αναστείλουν την επιβολή νέων επιπρόσθετων δασμών, για όσο θα γίνονται οι διαπραγματεύσεις για τις εμπορικές τους σχέσεις, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας σε 90 ημέρες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top