Πέθανε ο Τζορτζ Μπους - 8 μήνες μετά τον θάνατο της γυναίκας του

Σε ηλικία 94 ετών - Είχε διατελέσει 41ος πρόεδρος των ΗΠΑ

Πρώτη δημοσίευση 08:17

Πέθανε σε ηλικία 94 ετών ο Τζορτζ Χέρμπερτ Ουόκερ Μπους. Την είδηση του θανάτου του ανακοίνωσε εκπρόσωπος της οικογένειας. Ο πατέρας του επίσης πρώην Προέδρου των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους είχε διατελέσει 41ος Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο Τζορτζ Μπους απεβίωσε σχεδόν 8 μήνες μετά τον θάνατο της συζύγου του, Μπάρμπαρα, με την οποία ήταν παντρεμένος 73 χρόνια. Μετά τον θάνατό της η υγεία του επιδεινώθηκε. Μεταξύ άλλων, έπασχε από μια μορφή της ασθένειας Πάρκινσον και τα τελευταία 6 χρόνια κινείτο με αμαξίδιο.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του οποίου σήμανε το τέλος του Ψυχρού Πολέμου και ο οποίος κατατρόπωσε τον ιρακινό στρατό του Σαντάμ Χουσέιν, όμως έχασε την ευκαιρία να κερδίσει μια δεύτερη προεδρική θητεία καθώς παραβίασε την υπόσχεσή του ότι δεν θα επέβαλλε νέους φόρους.

Ο Μπους, ο 41ος πρόεδρος των ΗΠΑ, έζησε περισσότερο απ' όλους τους προκατόχους του. Ο θάνατός του στις 10:10 xuew(ώρα κεντρικών ΗΠΑ) ανακοινώθηκε με δήλωση που εκδόθηκε από τον εκπρόσωπό του Τζιμ ΜακΓκραθ.

Εξάλλου σε μήνυμά του στο Twitter, που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον ΜακΓκραθ, ο Τζορζ Ουόκερ Μπους, γιος του εκλιπόντος και επίσης πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, αναφέρει: «Ο Τζεμπ, ο Νιλ, ο Μάρβιν, η Ντόρο και εγώ με θλίψη ανακοινώνουμε πως, έπειτα από 94 αξιοσημείωτα χρόνια, ο μπαμπάς μας πέθανε. Ο Τζορτζ Χ. Ου. Μπους ήταν ένας άνθρωπος προικισμένος με ευγένεια χαρακτήρα και ο καλύτερος πατέρας που θα μπορούσε να επιθυμήσει ένας γιος ή μια κόρη».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top