Προκαλεί ο Ερντογάν στην επέτειο της εισβολής στην Κύπρο

"Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει ο Τ/κ λαός να είναι θύμα"

ερντογάν

"Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει ο Τ/κ λαός να είναι θύμα της μη λύσης στο Κυπριακό”, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν στο μήνυμά του για την επέτειο της τουρκικής εισβολής.

Υποστήριξε ακόμη ότι “η μετατροπή της Ανατολικής Μεσογείου σε πεδίο ασφάλειας, σταθερότητας και συνεργασίας θα έχει μεγάλη συμβολή στην επίτευξη λύσης στο Κυπριακό”.

Στο μήνυμά του προς τους Τ/κ και τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, ο Τούρκος Πρόεδρος αναφέρει ότι η ”Τουρκία θα συνεχίσει να είναι δίπλα στους Τ/κ όπως και μέχρι σήμερα, προσθέτοντας ότι ‘θα συνεχίσει να στηρίζει τον δρόμο που θα πορευτεί τη ‘τδβκ’ και θα συνεχίσει να διασφαλίζει την ειρήνη, την ελευθερία και τη σταθερότητα τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ανατολική Μεσόγειο”.

Ο Τούρκος Πρόεδρος με το μήνυμά του συγχαίρει τους Τ/κ για τη ‘γιορτή της ειρήνης και της ελευθερίας’ και εκφράζει την ευχή να συνεχιστεί η ευημερία, η ευρωστία και ευδαιμονία τους.

Για το Κυπριακό, ο Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ότι οι Τ/κ απέδειξαν με κάθε ευκαιρία τη δέσμευσή τους για ειρήνη και λύση στο νησί και παρά τους άδικους και παράνομους περιορισμούς στους οποίους έμειναν εκτεθειμένοι απέδειξαν πολλές φορές ότι έχουν τη θέληση να ξεπεράσουν κάθε εμπόδιο.

“Τον τελευταίο μισό αιώνα συνεργαζόμενοι προσπαθούμε για την επίτευξη μιας δίκαιης και βιώσιμης περιεκτικής λύσης στο Κυπριακό. Ωστόσο ακόμη και αν ο ‘Τ/κ λαός’ και η μητέρα πατρίδα Τουρκία έκανε δεόντως ό,τι της αναλογούσε επί αυτού, δυστυχώς εξαιτίας της στάσης της Ε/κ πλευράς η οποία με επιμονή δεν προσεγγίζει την ίδρυση ενός νέου συνεταιρισμού στη βάση της πολιτικής ισότητας με τους Τ/κ δεν έχει επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα σε καμιά διαδικασία διαπραγματεύσεων που διεξάγονται εδώ και δεκάδες χρόνια”, ανέφερε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος Πρόεδρος υποστήριξε ότι το τελευταίο παράδειγμα είναι η σύνοδος για το Κυπριακό πέρσι κατά την οποία δεν επιτεύχθηκε συμφωνία. “Αναμφίβολα η μετατροπή της Ανατολικής Μεσογείου σε πεδίο ασφάλειας, σταθερότητας και συνεργασίας θα έχει μεγάλη συμβολή στην επίτευξη λύσης στο Κυπριακό”, ανέφερε υποστηρίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα είναι προς το συμφέρον και τον δύο πλευρών στο νησί αλλά και όλων των ενδιαφερομένων πλευρών και γενικώς της διεθνούς κοινότητας και της ειρήνης στον κόσμο. Ο Τούρκος Πρόεδρος προσθέτει πως “ωστόσο όπως είναι φυσικό η μητέρα πατρίδα και εγγυήτρια Τουρκία δεν θα επιτρέψει να είναι θύματα της μη λύσης οι Τ/Κ οι οποίοι έχουν αποδείξει πολλές φορές την ισχυρή τους θέληση για λύση και συμβιβασμό”.

 

Κωνταντινούπολη, Άννα Ανδρέου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top