Η Τουρκία απέσυρε από την Αμερική όλα τα αποθέματά της σε χρυσό

Τι αναφέρει δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Χουριέτ» - Νέα ενημέρωση: 21:47

Να αποσύρει όλα της τα αποθέματα σε χρυσό από την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ, αποφάσισε η Τουρκία κατά τη διάρκεια του 2017.

Η Άγκυρα έλαβε αυτή την απόφαση εξαιτίας της επιδείνωσης των σχέσεων της με την Ουάσιγκτον, η οποία προκλήθηκε λόγω διαφωνιών σε μια σειρά από περιφερειακά και διμερή ζητήματα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Χουριέτ», η συστηματική απόσυρση των αποθεμάτων χρυσού από την FED άρχισε το 2017. Στην αμερικανική κεντρική τράπεζα  η Τουρκία διατηρούσε 28,7 τόνους χρυσού.

Η απόσυρση των αποθεμάτων σε χρυσό της Τουρκίας επιβεβαιώνεται επίσημα και από την έκθεση απολογισμού της κεντρικής τράπεζας της Τουρκίας που δημοσιεύθηκε νωρίτερα τον Απρίλιο.

Στο διάγραμμα της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας που αφορά τα αποθέματα σε χρυσό της Τουρκίας όσον αφορά το 2016 , υπάρχει ο αριθμός 28.689 Kg , ενώ στο γράφημα του 2017 υπάρχουν κενά (παύλες).

Τα συνολικά αποθέματα σε χρυσό της Τουρκίας,όπως φαίνεται από την έκθεση απολογισμού της κεντρικής τράπεζας της Τουρκίας, ανέρχονται σε 564,6 τόνους που αναλογούν  στο ποσό των 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Όπως διευκρινίζει  η τουρκική εφημερίδα, ένα μέρος των αποθεμάτων σε χρυσό που διατηρούσε η Τουρκία στις ΗΠΑ, μεταφέρθηκε στην Τουρκία, ενώ ένα άλλο στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην κεντρική τράπεζα της Βρετανίας και στην Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (Bank for International Settlements, BIS) στην Ελβετία.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top