Σάλος στη Γαλλία: Υπουργός του Μακρόν κατηγορείται πως βίασε την εγγονή του Μιτεράν!

Τον είχε γνωρίσει σε ηλικία 22 ετών όταν ήταν ο ίδιος τηλεαστέρας

Σάλος στη Γαλλία: Υπουργός του Μακρόν κατηγορείται πως βίασε την εγγονή του Μιτεράν!

Διαστάσεις παίρνει το σκάνδαλο σεξουαλικής παρενόχλησης στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται ο Νικολά Ιλό, υπουργός Οικολογίας του Εμμανουέλ Μακρόν. Τον υπουργό κατηγορεί για βιασμό, η Πασκάλ Μιτεράν, η εγγονή του πρόεδρου της Γαλλίας Φρανσουά Μιτεράν.

Η γυναίκα, υπό το καθεστώς της ανωνυμίας, διηγήθηκε τον βιασμό της στο περιοδικό L’Hebdo. Έσπασε όμως τη σιωπή της, μέσω του δικηγόρου της, όταν η εφημερίδα Le Parisien και το περιοδικό Le Point, αποκάλυψαν την ταυτότητα της. 
 
Ο δικηγόρος της με επιστολή του στο γαλλικό πρακτορείο, παραδέχθηκε πως είναι η εγγονή του Φρανσουά Μιτεράν, η γυναίκα η οποία κατέθεσε μήνυση το 2008, κατά του Νικολά Ιλό με την κατηγορία του βιασμού.

«Όμως δεν θέλησε ποτέ να δημοσιοποιήσει την υπόθεση. Η κυρία Πασκάλ Μιτεράν, συνδέθηκε παρά τη θέληση της, με μια μιντιακή καταιγίδα που στοχεύει τον κύριο Νικολά Ιλό. Η ίδια αλλά και η οικογένεια της δεν επιθυμούσαν με κανέναν τρόπο την δημοσιότητα», αναφέρεται στην επιστολή. 


 
Η Πασκάλ Μιτεράν, γεννήθηκε το 1977 στη Μπαγιόν. Η πρωτότοκη κόρη του Ζιλμπέρ Μιτεράν, του δεύτερου γιού του αποθανόντος γάλλου προέδρου, είναι σήμερα 40 ετών. Εδώ και πολλά χρόνια ζει στο εξωτερικό οπου έχει δημιουργήσει οικογένεια κι έχει αποκτήσει δυο παιδιά. 

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η Πασκάλ Μιτεράν που είναι φωτογράφος στο επάγγελμα, γνώρισε τον υπουργό του Εμμανουέλ Μακρόν, σε ηλικία 22 ετών, στην πρώτη της εργασία, σε μεγάλο ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Εκεί της ανέθεσαν να ακολουθήσει τον διάσημο τηλεαστέρα, σε μια από τις  αποστολές του. Στη δικογραφία αναφέρεται ότι βιάστηκε από τον Νικολά Ιλό, μεταξύ 9 και 11 Ιουνίου του 1997. 

Η δικαιοσύνη το 2008, δεν έδωσε συνέχεια στη μήνυση καθώς το αδίκημα έχει παραγραφεί. 


 

Πάντως ο υπουργός, που χαίρει της απόλυτης εμπιστοσύνης και στήριξης του Εμμανουέλ Μακρόν αλλά και του πρωθυπουργού του Εντουάρ Φιλίπ, σε συνέντευξη του την Τετάρτη, χαρακτήρισε τις φήμες κακοήθεις κι αποκάλυψε πως η δικαιοσύνη δεν έδωσε συνέχεια στην υπόθεση. 
 
Το γεγονός ότι επρόκειτο το 1997 για μια πολύ νεαρή γυναίκα (ήταν μόλις 20 ετών), ότι έφερε το όνομα του Μιτεράν και ήταν λίγο μετά το θάνατο του Φρανσουά Μιτεράν, είναι μια σοβαρή κατηγορία με σοβαρές ευθύνες και η Πασκάλ Μιτεράν πέρασε πολλά χρόνια χωρίς να μιλήσει.

 

Παρίσι, Μαρία Δεναξά

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top