Κιμ Γιονγκ Ουν: Ένας σκληρός ηγέτης με ακριβά γούστα και αδυναμία στον Τζόρνταν, το ουίσκι και τα ζώα!

Άγνωστες πτυχές της ζωής του Βορειοκορεάτη δικτάτορα

Ο Κιμ Γιονγκ-Ουν, ο οποίος έχει κάνει άνω κάτω τον πλανήτη με τους πυραύλους του, είναι ο νεότερος ηγέτης χώρας της υφηλίου. Γεννιέται κάποια στιγμή μεταξύ 1982-1984 (8 Ιανουαρίου 1982, σύμφωνα με τα μητρώα της Βόρειας Κορέας, ή 8 Ιανουαρίου 1984, κατά δυτικές πηγές). Κάποιοι θέλουν να έχει αλλάξει τη χρονιά της γέννησής του στο 1982 για συμβολικούς λόγους, ώστε να συμπίπτει με τα 70 χρόνια από τη γέννηση του παππού και τα 40 από τη γέννηση του πατέρα του. 

"Κακός στα μαθήματα, καλός στο μπάσκετ"

Πατέρας του ήταν ο Κιμ Γιονγκ-Ιλ και παππούς του ο Κιμ Ιλ-Σουνγκ.  Έμαθε γράμματα σε πανάκριβο ιδιωτικό σχολείο κοντά στη Βέρνη. Επισήμως τον έλεγαν «Πακ Ουν» και ήταν υποτίθεται... γιος ενός υπαλλήλου της πρεσβείας της Βόρειας Κορέας στην Ελβετία, καθώς κανείς δεν έπρεπε να μάθει ποιος πραγματικά ήταν ο Κιμ. 

Οι συμμαθητές του, τον περιγράφουν ως ένα ήσυχο παιδάκι που περνούσε τον περισσότερο καιρό του στο σπίτι, κάποιοι λένε πως είχε χιούμορ και άλλοι πάλι πως ήταν κακός στα μαθήματα, αλλά πολύ καλός στο μπάσκετ! Το παιδικό του δωμάτιο ήταν γεμάτο με πόστερ του Τζόρνταν. Είχε τη μεγαλύτερη και καλύτερη συλλογή από αθλητικά της Nike και δεν του άρεσε ποτέ να χάνει στα παιχνίδια. 

Όταν τέλειωσε τις σπουδές στην Ελβετία, φοίτησε στη Στρατιωτική Ακαδημία «Κιμ Ιλ-Σουνγκ» της Πιονγιάνγκ στα μέσα της δεκαετίας του 2000, στο πλευρό του μεγαλύτερου αδερφού του.

Από το 2007 εμφανιζόταν δίπλα στον πατέρα του στις επιθεωρήσεις και τα στρατιωτικά γυμνάσια. Πολλοί Βορειοκορεάτες τον έβλεπαν μάλιστα ως μια νεότερη και καλύτερη εκδοχή του Υπέρτατου Ηγέτη παππού του, με τον οποίο ο Κιμ έμοιαζε και εξωτερικά. Κάποιοι λένε ότι έκανε πολλές πλαστικές επεμβάσεις για να μοιάσει στον παππού του.

Όταν πέθανε ο πατέρας του Κιμ Γιονγκ-Ιλ από ανακοπή καρδιάς στις 17 Δεκεμβρίου 2011, ο Κιμ Γιονγκ Ουν κληρονόμησε έναν από τους μεγαλύτερους στρατούς του κόσμου! 

Βγάζει από τη μέση, όποιον δεν του αρέσει, ακόμη και αν είναι συγγενής του!

Ένα από τα πρώτα πράγματα που φέρεται να έκανε όταν ανέλαβε τα ηνία ήταν να «εκκαθαρίσει» τους υψηλόβαθμους αξιωματούχους που κληρονόμησε από τον πατέρα του. Γενικά αλλάζει τους υπουργούς σαν τα πουκάμισα, γεγονός που δείχνει ότι δεν μπορεί να εμπιστευτεί κανέναν. Οι εσωκομματικοί του αντίπαλοι τον κατηγορούν ότι βγάζει από τη μέση όποιον δεν θέλει, ακόμη και αν πρόκειται για συγγενή του.

Τον Δεκέμβριο του 2013, λένε ότι διέταξε τη δολοφονία του θείου του (και έμπιστου συνεργάτη του πατέρα του) και έβαλε τα κρατικά μέσα να ισχυριστούν πως ο Τσανγκ Σονγκ-Ταέκ οργάνωνε πραξικόπημα εναντίον του! Επίσης, πιστεύεται ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει δολοφονήσει τον εξόριστο ετεροθαλή αδελφό του Κιμ Γιονγκ-Ναμ τον Φεβρουάριο του 2017 στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ. Είπαν πως τον έφαγε στη Μαλαισία για να του κλείσει το στόμα, μιας και ο Γιονγκ-Ναμ ήταν ένας από τους πιο σφοδρούς επικριτές του καθεστώτος του Κιμ.

Λένε ότι έχει μια κόρη, και πολύ ακριβά γούστα!

Είναι παντρεμένος με Ριμ Σολ-Τζου, και λέγεται πως το ζευγάρι έχει αποκτήσει και μια κόρη. Του αρέσουν οι συναυλίες και οι επισκέψεις σε στρατιώτες και εργάτες.

Ο αμφιλεγόμενος ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, υπολογίζεται ότι έχει προσωπική περιουσία αξίας 4,2 δισ. ευρώ.

Λένε ότι οι σπατάλες του ετησίως ανέρχονται σε 500.000.000 ευρώ! Μόνο για ουίσκι και κονιάκ ο Κιμ Γιονγκ Ουν ξοδεύει 25.200.00 ευρώ, με το μπουκάλι να φτάνει ακόμη και τα 1800 ευρώ.

Κάνει πανάκριβα δώρα στους φίλους του, όπως υπερπολυτελή αυτοκίνητα, σπαταλώντας περίπου 10.000.000 ευρώ. Αλλά και στη γυναίκα του χαρίζει τσάντες γνωστών οίκων, που κοστίζουν πάνω από 1500 ευρώ η μία.

Ο βορειοκορεάτης ηγέτης ξοδεύει 2,5 εκατομμύρια ευρώ για μαθήματα γκολφ, ενώ για τα γαλλικά τσιγάρα που καπνίζει αγοράζει πακέτα που κοστίζουν 40 ευρώ το ένα. 

Το αεροσκάφος που έχει, ονομάζεται «Air Force Un» και κοστίζει 1,5 εκατ. ευρώ. Έχει ένα χειμερινό θέρετρο αξίας 25.000.000 ευρώ, ένα γιοτ αξίας 6.000.000 ευρώ, και ένα ρολόι αξίας 7.000.000 ευρώ .

Ο Κιμ αγαπά πολύ και τα ζώα του, για τη συντήρηση των οποίων δίνει 10.600.000 ευρώ τον χρόνο!  Εκτός από μεγάλη συλλογή με ρολόγια, έχει και συλλογή πιάνων, καθένα από τα οποία κοστίζει 54.000 ευρώ και διαθέτει και 100 αυτοκίνητα! 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top