ΤΙΝΑΞΕ τη μπάνκα στον αέρα η βασίλισσα Ελισσάβετ- Η ανακαίνιση του παλατιού ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΕΙ τον φόρο για τους Βρετανούς

Βαθιά το χέρι στην τσέπη για τους πολίτες

ΤΙΝΑΞΕ τη μπάνκα στον αέρα η βασίλισσα Ελισσάβετ- Η ανακα

Τα μέλη της βασιλικής οικογένειας έχουν λυμένο το οικονομικό τους, καθώς οι Βρετανοί φορολογούμενοι πληρώνουν αδρά το «Κονδύλι Κυριαρχίας» για να τα συντηρούν. Χαρακτηριστικό είναι, για παράδειγμα, ότι μόνο πέρυσι, οι Βρετανοί πλήρωσαν περίπου 42,8 εκατομμύρια λίρες (δηλαδή σχεδόν 48,7 εκ ευρώ) για τα έξοδα του βασιλικού οίκου.

Έτσι, οι γαλαζοαίματοι ταξιδεύουν παντού, ζουν σε παλάτια και περνούν ξέγνοιαστα και υπέροχα.

Το Reuters, όμως, και ο Guardian υποστηρίζουν ότι το κόστος που πληρώνουν οι φορολογούμενοι για την κάλυψη των προς το ζην της βασιλικής οικογένειας την επόμενη χρονιά σχεδόν θα διπλασιαστεί.

Το Μπάκινχαμ θα λάβει 76,1 εκατομμύρια λίρες, μέσα στο 2018, σύμφωνα με το Reuters, ενώ σύμφωνα με τον Guardian, το ποσό είναι ακόμα μεγαλύτερο και φτάνει τα 82 εκατομμύρια.

Αυτό συμβαίνει επειδή είναι αναγκαία η ανακαίνιση των βασιλικών ανακτόρων του Μπάκινχαμ, το κόστος της οποίας αναμένεται να αγγίξει τα 369 εκατομμύρια λίρες. Για πρώτη φορά, θα αντικατασταθούν τα καλώδια, οι σωλήνες και το σύστημα θέρμανσης, που είναι περίπου 60 χρονών, καθώς ελλοχεύει κίνδυνος πυρκαγιάς και πλημμύρας.

Ο θησαυροφύλακας του παλατιού, Άλαν Ριντ, δήλωσε ότι η μοναρχία στοιχίζει 65 πένες το χρόνο σε κάθε Βρετανό, «όσο ένα γραμματόσημο για μακρινό προορισμό», όπως είπε χαρακτηριστικά. «Αν λάβει κανείς υπόψη τι κάνει η βασίλισσα για τη χώρα της και πώς την εκπροσωπεί, τότε κατά την άποψή μου αυτό [το ποσό] αντιστοιχεί σε μια εξαιρετική αποδοτική επένδυση χρημάτων» ανέφερε.

Οι δημοσκοπήσεις θέλουν τη βασίλισσα Ελισάβετ να είναι ιδιαίτερα δημοφιλής και 2 στους 3 Βρετανούς να βλέπουν τη μοναρχία θετικά.

Στον αντίποδα, το στρατόπεδο που τάσσεται κατά της μοναρχίας, υποστηρίζει ότι το πραγματικό ετήσιο κόστος της συντήρησης της βασιλικής οικογένειας είναι ποσό εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. Αντίστοιχα, εφημερίδες συχνά κριτικάρουν τα ποσά που δαπανώνται για τη βασιλική οικογένεια.

Μόνο για τα ταξίδια το διάστημα 2016-2017, ο λογαριασμός έφτασε τις 4,5 εκατομμύρια λίρες. Το budget ανέβασε περισσότερο ο πρίγκιπας Κάρολος, περιοδεύοντας στα τέλη Μαρτίου σε Ιταλία, Ρουμανία και Αυστρία.

Τέλος, το βασιλικό τρένο, που πέρυσι χρησιμοποιήθηκε συνολικά 14 φορές, στοίχισε 900.000 λίρες.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top