ΣΟΚ στην Τουρκία:Φανατίζουν παιδιά νηπιαγωγείου-Τα βάζουν να παίζουν με ψεύτικα όπλα και να αναπαριστούν τους νεκρούς ήρωες!

Αναπαριστούν το τουρκικό πραξικόπημα

ΣΟΚ στην Τουρκία:Φανατίζουν παιδιά νηπιαγωγείου-Τα βάζουν να παίζουν με ψεύτικα όπλα και να αναπαριστούν τους νεκρούς ήρωες!

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει ότι κάποιοι δάσκαλοι στην Καισαρεία, προκειμένου να γιορτάσουν την «Ημέρα Εθνικής Κυριαρχίας» και την «Ημέρα για το Παιδί», έβαλαν παιδιά νηπιαγωγείου να αναπαραστήσουν το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου με στολές, ψεύτικα όπλα και… πτώματα!

Μάλιστα όπως βλέπετε και στη φωτογραφία ντοκουμέντο, ένα ανήλικο παιδάκι, αναπαριστά τον νεκρό στρατιώτη, ενώ είναι καλυμμένο με την τουρκική σημαία έτσι ώστε να φαίνεται ότι θυσιάστηκε για την πατρίδα.

Το περιστατικό συνέβη χθες, παρουσία του τοπικού κυβερνήτη, του δημάρχου και άλλων τοπικών αξιωματούχων, στις εκδηλώσεις που γίνονται κάθε χρόνο στην χώρα στις 23 Απριλίου, καθώς τιμά τα εγκαίνια της πρώτης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας στις 23 Απριλίου 1920 αλλά και την «Ημέρα του Παιδιού», όπως θεσπίστηκε από τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ το 1923.

Σε μία αίθουσα του νηπιαγωγείου παρουσιάστηκαν δύο θεατρικά έργα με πρωταγωνιστές τους μικρούς μαθητές.

Το ένα έργο ήταν για το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου και το άλλο αφορούσε τη μάχη της Καλλίπολης, που έγινε κατά την διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου και ήταν μια από τις μεγαλύτερες νίκες των Οθωμανών εναντίον των Συμμάχων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet κάποιοι θεατές χειροκρότησαν ενώ άλλοι έδειξαν να νιώθουν άβολα με το θέαμα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top