Μυρίζει ΜΠΑΡΟΥΤΙ στα Βαλκάνια –Σκοπιανοί εθνικιστές διεκδικούν ελληνικά εδάφη μέχρι τη Θεσσαλονίκη

Στο έλεος ακραίων ενόπλων οργανώσεων τα Σκόπια

Ως πυριτιδαποθήκη της Ευρώπης χαρακτηρίζονται τα Βαλκάνια, μετά και τις τελευταίες ραγδαίες εξελίξεις,  όπου  ακραίοι Σκοπιανοί  διεκδικούν ελληνικά εδάφη μέχρι  και την Θεσσαλονίκη. Οι κάτοικοι στα μειονοτικά χωριά της Αλβανίας ανησυχούν, καθώς φοβούνται προβοκάτσια στις περιουσίες των Ελλήνων λόγω των επικείμενων εκλογών.

Ακραίοι εθνικιστές, όπως μπορείτε να δείτε στο ΒΙΝΤΕΟ,  φορώντας στρατιωτικά μπερέ, κρατούν στα χέρια τους τη σημαία της Μεγάλης Μακεδονίας, όπως την αποκαλούν,  στην οποία  έχουν προσαρτήσει την Καβάλα, την Θεσσαλονίκη και την Θάσο. Είναι μόνο μια από τις εθνικιστικές οργανώσεις που ξεφύτρωσαν στο κρατίδιο των Σκοπίων τους τελευταίους μήνες, όπου η χώρα εξαιτίας της ακυβερνησίας από τις εκλογές του Δεκεμβρίου και της ισχυροποίησης του Αλβανικού πληθυσμού οδηγείται στο απόλυτο χάος. 

«Τα κομμουνιστικά καθεστώτα ήταν εθνικιστικά και καλλιέργησαν τέτοιες ιδέες, με αποτέλεσμα σήμερα και στην Αλβανία και στα Σκόπια να βλέπουμε ότι κάτω από την “μηχανή του κιμά”, αναπτύσσονται ιδέες όπως η Μεγάλη Αλβανία και η Μεγάλη Μακεδονία, που φτάνει μέχρι τον Όλυμπο.  Θέλουν ελληνικά εδάφη», είπε στο Star ο πολιτικός επιστήμονας Κ.Χολέβας.

Στο  έμβλημα ενός τέτοιου τάγματος υπάρχει ... μια νεκροκεφαλή, μια χειροβομβίδα, τουφέκι και δόρυ κάτω από την  φράση  «ελευθερία ή θάνατος». Πρόκειται για ακροδεξιές οργανώσεις, φερέφωνα του Εθνικιστή  Νίκολα Γκρουέφσκι, ο οποίος  μπροστά στον κίνδυνο της Μεγάλης Αλβανίας, δημιουργεί οργανώσεις, οι οποίες θα οδηγήσουν τη χώρα στο πουθενά.

Υπάρχει ένα πολωτικό κλίμα  μεταξύ των δυο Αλβανικών κομμάτων. Ο Γκρουέφσκι είναι μια μικρογραφία του Ερντογάν, εφάρμοσε έναν κιτς πατριωτισμό, ένα κράτος διαφθοράς και σκανδάλων, σύμφωνα με τον καθηγητή Νεώτερης και Σύγχρονης Ιστορίας Σ.Σφέτα.

Στις αρχές του Απρίλη περισσότερες από 20 ακροδεξιές οργανώσεις των Σκοπίων, ορισμένες από αυτές και ένοπλες, συγκεντρώθηκαν στην πόλη Βέλες, υπογράφοντας κοινή διακήρυξη για «τη συνεργασία όλων των πατριωτικών ενώσεων υπό την ομπρέλα ενός  εθνικού μετώπου που θα προστατεύει τα ζωτικά εθνικά συμφέροντα της χώρας, κυρίως από τους Αλβανούς Εθνικιστές». Έτσι στα Βόρεια σύνορά μας, αλλά και Δυτικά, αναπτύσσεται ένα επικίνδυνο «μείγμα»  ακόμη και από εξτρεμιστές όπως στο Κόσσοβο, όπου υπάρχουν ορκισμένοι τζιχαντιστές έτοιμοι να σκορπίσουν το θάνατο.

Ένα 24ωρο πριν τις προεδρικές εκλογές στην Αλβανία, η κατάσταση  φαίνεται πως οδηγείται σε εσωτερική κρίση, με απρόβλεπτες συνέπειες. Το κόμμα της αντιπολίτευσης ζητά την παραίτηση του Έντι Ράμα και δημοκρατικές εκλογές, καθώς  τον  κατηγορεί για «διαφθορά» και «κατάχρηση εξουσίας», αλλά και ως «αρχηγό εγκληματικής σπείρας».

Αιχμή του δόρατος στην αντιπαράθεση είναι το μαύρο χρήμα από τα ναρκωτικά καθώς η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι επεξεργάζεται σχέδιο εξαγοράς ψήφων και νοθείας των εκλογών με χρήματα από το οργανωμένο έγκλημα, σύμφωνα με την δημοσιογράφο Μ.Τζώρα.

Για μια ακόμη φορά οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν πως τα βαλκάνια είναι η πυριτιδαποθήκη της Ευρώπης, που αρκεί μια σπίθα για να φέρει το χάος σε όλο τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα στο ΒΙΝΤΕΟ του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top