Αιχμηρή η απάντηση της Μέρκελ στις δηλώσεις Τραμπ - Η Ευρώπη κρατάει τη μοίρα της στα χέρια της

"Όταν αναλάβει καθήκοντα, θα συνεργαστούμε"

Αιχμηρή η απάντηση της Μέρκελ στις δηλώσεις Τραμπ -

Με αιχμηρό τρόπο απάντησε η Μέρκελ στον Τραμπ, με αφορμή τη δήλωση του τελευταίου ότι κι άλλες χώρες θα ακολουθήσουν το παράδειγμα του Brexit, δήλωση που συνοδεύτηκε από επίθεση του Τραμπ στην Άνγκελα Μέρκελ για τις «καταστροφικές», όπως είπε ο ίδιος, πολιτικές της στο προσφυγικό.

«Εμείς οι Ευρωπαίοι κρατάμε τη μοίρα μας στα χέρια μας», δήλωσε η Μέρκελ, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρωθυπουργό της Νέας Ζηλανδίας, Μπιλ Ίνγκλις.

«Θα παραμείνω προσηλωμένη, προκειμένου τα 27 κράτη μέλη να εργάζονται από κοινού προς το μέλλον, μπροστά στις προκλήσεις του 21ου αιώνα» συμπλήρωσε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Όταν ερωτήθηκε για τα σχόλια του Τραμπ, η Γερμανίδα Καγκελάριος τόνισε ότι δεν θέλει να απαντήσει λεπτομερώς στα σχόλια αυτά κι ότι, επίσης, περιμένει πρώτα την ορκωμοσία του νέου Προέδρου των ΗΠΑ και μετά θα συνεργαστεί μαζί του. «Οι θέσεις μου στα διατλαντικά ζητήματα είναι γνωστές. Ο εκλεγμένος πρόεδρος για μία ακόμη φορά εξέθεσε τις δικές του θέσεις. Όταν θα αναλάβει καθήκοντα—κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει ακόμη—εμείς θα συνεργαστούμε φυσικά με τη νέα αμερικανική κυβέρνηση και θα δούμε ποιες συμφωνίες θα συνάψουμε» πρόσθεσε η ίδια.

Η καγκελάριος της Γερμανίας απέρριψε, για ακόμα μία φορά, κάθε σχέση μεταξύ της τρομοκρατικής απειλής στην Ευρώπη και των προσφύγων που έχουν εγκαταλείψει την Συρία για να σωθούν από τον πόλεμο, χιλιάδες εκ των οποίων έχουν βρει καταφύγιο στη Γερμανία.

«Θέλω να διαχωρίσω (το ζήτημα της τρομοκρατίας) από το ζήτημα των προσφύγων (…) αναφορικά με τον πόλεμο στη Συρία» τόνισε η ίδια, υπογραμμίζοντας ότι «η πλειονότητα των Σύρων» διέφυγαν «από τον εμφύλιο πόλεμο, τις μάχες εναντίον της ( κυβέρνησης του προέδρου Μπασάρ) αλ Άσαντ και της καταστολής του Άσαντ».

Σύμφωνα με γερμανικές κυβερνητικές πηγές, είναι πιθανό να συναντηθεί η Άνγκελα Μέρκελ  με τον Ντόναλντ Τραμπ, ακόμα και μέσα στην Άνοιξη.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top