Πρεσβεία Αυστραλίας: Wine Masterclass με Ελληνοαυστραλούς οινοπαραγωγούς 

Εξαιρετικά κρασιά απο την ελληνική διασπορά της Ν. Αυστραλίας 

Ελληνοαυστραλοί οινοπαραγωγοί ταξίδεψαν από την άλλη άκρη της Γης, για να παρευρεθούν σε μία λαμπρή εκδήλωση, την οποία οργάνωσε η Πρεσβεία της Αυστραλίας στην Αθήνα, με σκοπό να γνωρίσει το ελληνικό κοινό τα εκλεκτά κρασιά των Ελλήνων της διασποράς.

Ένα ελληνικό νησί στην οινική ελίτ του κόσμου!

Η Πρέσβης της Αυστραλίας παρέθεσε ένα wine masterclass σε επαγγελματίες του κλάδου, οι οποίοι συνομίλησαν απευθείας με τους παραγωγούς, που έκαναν ξεκάθαρη τόσο τη φροντίδα για τις ποικιλίες που καλλιεργούν, όσο και την ιδιαίτερη αγάπη για τις ελληνικές ρίζες τους.

Όπως δήλωσε η Πρέσβης της Αυστραλίας, Alison Duncan: «Για εμάς στην Πρεσβεία είναι μία σπουδαία εκδήλωση. Έχουμε τέσσερα οινοποιεία από την Αυστραλία, όπου και τα τέσσερα ανήκουν σε Ελληνοαυστραλούς παραγωγούς. Είναι σημαντικό κομμάτι για τους Έλληνες της διασποράς, καθώς και για την ελληνοαυστραλιανή κοινότητα, η οποία είναι μεγάλη». 

Όταν η Τέχνη συναντά το κρασί. Wine Not;

Και η κα Alison Duncan, συνέχισε, λέγοντας ότι: «Η ελληνική κοινότητα, έχει συνεισφέρει τόσα πολλά στην Αυστραλία εδώ και πολλά χρόνια και είναι υπέροχο που συνεισφέρουν στη χώρα και τον κλάδο του κρασιού. Έχουν όλοι ιδιαίτερους δεσμούς με την Ελλάδα».

Ενώ η οινολόγος Σταυρούλα Λιάπη, σημείωσε ότι: «Οι Έλληνες της Αυστραλίας κάνουν εξαιρετική δουλειά στην Αυστραλία και έχουν τόσο μεγάλους δεσμούς με την Ελλάδα, αγαπάνε τόσο πολύ την Ελλάδα, που γι' αυτούς είναι εξαιρετικό ότι βρίσκονται εδώ σήμερα».

Ενώ στην ερώτηση για το πόσο σημαντικό είναι το να ανοιχτούν στην ελληνική αγορά, ο οινοποιός Paul Georgiadis δήλωσε: «Είναι πολύ σημαντικό. Για εμένα η Ελλάδα είναι το σπίτι μου, η καρδιά μου, οι γονείς μου γεννήθηκαν εδώ. Έχω δοκιμάσει για σχεδόν δέκα χρόνια τι ποικιλίες κάνει η Ελλάδα και γι'αυτό θέλω να φυτέψω από αυτά τα σταφύλια στην Αυστραλία και να δούμε εάν μπορούμε να κάνουμε ίδια ποιότητα που κάνει η Ελλάδα».

Πέρασε ένα διήμερο στον υπέροχο κόσμο του κρασιού!

Ενώ ο οινοποιός Μανώλης Σκόρπος, σχολίασε: «Με τραβάει η οικογένεια, είναι στο DNA που λέμε. Είμαι από τη Σάμο, τώρα την τελευταία βδομάδα είμαι στη Σάμο και κοιτάζω το σαμιώτικο μοσχάτο, για να μπορώ να πάρω και εγώ αυτό το σταφύλι πίσω στην Αυστραλία».

Τέλος, σε ερώτηση για το πόσο σημαντικό είναι να κυκλοφορήσουν τα κρασιά αυτά στην ελληνική αγορά, ο οινοποιός Steven Raidis απάντησε ότι: «Εκτός από το οικονομικό κομμάτι, υπάρχει και το συναισθηματικό. Φέρνοντας τα κρασιά μας πίσω στη γενέτειρά μας, είναι πραγματικά σημαντικό γεγονός για εμάς».

 

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή Breakfast@star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top