Όλες οι δυνάμεις μας για καλό! Στο περιβάλλον, στα σχολεία, στους ανθρώπους

Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα αειφορίας του τομέα απορρυπαντικών της Henkel

Henkel Hellas ΓΙΑ ΚΑΛΟ

H 22α Απριλίου δεν είναι μία τυχαία ημερομηνία. Εδώ και περισσότερα από 50 χρόνια, έχει θεσμοθετηθεί από την κοινωνία των πολιτών ως η Παγκόσμια Ημέρα της Γης. Στόχος της είναι η κινητοποίηση ανθρώπων, κυβερνήσεων, επιχειρήσεων και οργανισμών, για έναν καθαρό πλανήτη.

Τα τελευταία χρόνια όμως, η 22α Απριλίου εκτός από τη συμβολική και ιδιαίτερη σημασία της, σηματοδοτεί παράλληλα και την επιτακτική ανάγκη για άμεση λήψη μέτρων.

Με την κλιματική και περιβαλλοντική κρίση να αποτελούν πλέον μέρος της καθημερινότητάς μας, είναι πιο αναγκαίο από ποτέ να σταλεί το μήνυμα στις κυβερνήσεις αλλά και στους πολίτες ότι η μάχη υπέρ του περιβάλλοντος δεν αποτελεί απλά άλλη μία παγκόσμια ημέρα, αλλά είναι μία πραγματική και δύσκολη μάχη υπέρ του μέλλοντος της ίδια της Γης, του δικού μας μέλλοντος αλλά και των επόμενων γενιών που θα ακολουθήσουν.

Ενδεικτικό είναι ότι η ανθρωπογενής δραστηριότητα δεν έχει αφήσει σχεδόν τίποτα ανεπηρέαστο στον πλανήτη. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνεται από πρόσφατη επιστημονική έρευνα του πανεπιστημίου Cambridge, σύμφωνα με την οποία το 2,8% των εκτάσεων του πλανήτη παραμένει ανέπαφο οικολογικά, με υγιείς πληθυσμούς όλων των ενδημικών ζώων και φυτών και με ανεπηρέαστους οικοτόπους.

Μέσα στο κλίμα αυτό, η Henkel παραμένει πιστή στις οικολογικές αξίες αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος, αφού αποτελεί μία από τις πρωτοπόρους στη βιώσιμη ανάπτυξη παγκοσμίως. Η αειφορία είναι αναπόσπαστο κομμάτι του DNA και των εταιρικών αξιών της, ενώ τηρεί τη δέσμευσή της για έναν κόσμο πιο καθαρό τόσο σε παγκόσμιο όσο και σε τοπικό επίπεδο.

Στις 22 Απριλίου 2021, παγκόσμια Μέρα της Γης ο τομέας Απορρυπαντικών και Προϊόντων Οικιακής Φροντίδας της Henkel Hellas παρουσίασε σε διαδικτυακή Συνέντευξη Τύπου, το ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Αειφορίας «ΓΙΑ ΚΑΛΟ» που υλοποιείται στην Ελλάδα.  

Όλες οι δυνάμεις «ΓΙΑ ΚΑΛΟ!» - Τι συμβαίνει στην Ελλάδα

Η βιωσιμότητα αποτελεί επίκεντρο των δραστηριοτήτων της Henkel Hellas. Στον τομέα Απορρυπαντικών και Προϊόντων Οικιακής Φροντίδας της εταιρείας, εδώ και χρόνια εκφράζεται και υλοποιείται η παγκόσμια στρατηγική της εταιρίας σε τοπικό επίπεδο.

Συνεπής στις δεσμεύσεις της, η Henkel Hellas σχεδιάζει το αύριο, ενισχύει τις κοινωνίες και φροντίζει την κληρονομιά που θα αφήσουμε στα παιδιά μας. 

Μάλιστα το 2020 ο τομέας Απορρυπαντικών και Προϊόντων Οικιακής Φροντίδας της Henkel Hellas εγκαινίασε το ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Αειφορίας «ΓΙΑ ΚΑΛΟ». Πρόκειται για μία ολιστική προσέγγιση γύρω από το περιβάλλον και την κοινωνία, με καινοτομίες που εστιάζουν στη βιωσιμότητα και με μετρήσιμους στόχους προς την πορεία για να γίνει μια κλιματικά θετική εταιρία, πρωτοπόρος στην κυκλική οικονομία, με θετικό αποτύπωμα στην κοινωνία.

Η Henkel Hellas δουλεύει με όλες τις δυνάμεις της ώστε στο τέλος της ημέρας να μπορεί να πει πως ό,τι έκανε, το έκανε για καλό.

«ΓΙΑ ΚΑΛΟ» στο περιβάλλον

Όλο το ταλέντο των ανθρώπων της Henkel Hellas εστιάζεται στη δημιουργία ενός θετικού αποτυπώματος προς το περιβάλλον με στόχο την προστασία των υδάτινων πόρων της πατρίδας μας αλλά και την ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης και της ατομικής ευθύνης. Έτσι το 2020 ξεκίνησε το τοπικό πρόγραμμα του «Για καλό» με το πρωτοποριακό Περιβαλλοντικό πρόγραμμα του Dixan «Καθάρισε σε Βάθος», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας.

Αυτό περιλαμβάνει την αποσυμφόρηση των θαλασσών από απορρίμματα, καθώς και την επεξεργασία του πλαστικού που ανασύρεται μέσω του μοντέλου της κυκλικής οικονομίας, μετατρέποντάς το σε χρήσιμα αντικείμενα για να δοθούν πίσω στις τοπικές κοινωνίες.

«ΓΙΑ ΚΑΛΟ» στην εκπαίδευση

Η καλλιέργεια της συλλογικής περιβαλλοντικής συνείδησης ξεκινάει από τη νέα γενιά για αυτό και η Henkel Hellas έχει πολλαπλές δράσεις και στον τομέα της παιδείας είτε μέσω του προγράμματος «Henkel Sustainability Ambassadors» είτε μέσα από συνεργασίες με την Ακαδημαϊκή κοινότητα και άλλους φορείς και Δήμους.

«ΓΙΑ ΚΑΛΟ» στην παραγωγική διαδικασία

Οι ενέργειες αειφορίας του τομέα Απορρυπαντικών & Προϊόντων Οικιακής Φροντίδας της Henkel Hellas επεκτείνονται και στην παραγωγική διαδικασία, καθώς η Henkel Ελλάδος είναι μία από τις λίγες εταιρείες του κλάδου που διατηρεί παραγωγή στην Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα, τα προϊόντα της εξελίσσσονται με στόχο τη βιωσιμότητα, καθώς το 90% του όγκου των πλαστικών συσκευασιών είναι 100% ανακυκλώσιμες, ενώ το Persil είναι το πρώτο μαύρο μπουκάλι από 25% ανακυκλωμένο πλαστικό. 

«ΓΙΑ ΚΑΛΟ» στην κοινωνία

Διαχρονικά ο τομέας Απορρυπαντικών και Προϊόντων Οικιακής Φροντίδας της Henkel παραμένει σταθερά δίπλα στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες του πληθυσμού. Μέχρι σήμερα έχει προσφέρει παραπάνω από 50.000 προϊόντα σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη και ενισχύει συνεχώς με αυξημένη ευαισθησία το κοινωνικό του έργο. Στόχος είναι να έχουμε όλοι ίσες ευκαιρίες αλλά και να απολαμβάνουμε την κοινωνική ευημερία.

 

Μάθετε περισσότερα στο www.giakalo.gr

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top