Κορωνοϊός: Ποια η θνητότητα στη χώρα μας - Η σημασία των ΜΕΘ

Τι είπε η καθηγήτρια Πνευμονολογίας κ. Κοτανίδου

Στη σπουδαιότητα και χρησιμότητα των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας στη «μάχη» κατά του κορωνοϊού αναφέρθηκε η καθηγήτρια Πνευμονολογίας, Αναστασία Κοτανίδου, κατά την έκτακτη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας υπό τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

Κικίλιας: Συναγερμός για τη Θεσσαλονίκη – Στο 32% τα θετικά τεστ!

Η κ. Κοτανίδου ξεκινώντας την εισήγησή της ευχαρίστησε τους εργαζόμενους που αδιάκοπα δίνουν μάχη για τη ζωή των ανθρώπων, αναφέροντας τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, τις καθαρίστριες, όλους όσοι σαν ομάδα δουλεύουν στο ΕΣΥ.

«Αυτό που σε αυτή την πρωτοφανή κρίση φάνηκε είναι ότι η καρδιά του συστήματος είναι οι ΜΕΘ, οι οποίες καλούνται 24 ώρες την ημέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα να αντιμετωπίζουν τα δύσκολα, να κάνουν την προσπάθεια να σωθεί η ζωή... Οι ΜΕΘ «δεν είναι μόνο τα μηχανήματα, είναι το προσωπικό, υγειονομικό, φυσιοθεραπευτές, καθαρίστριες, μια ομάδα που προσπαθεί να σώσει τη ζωή των ανθρώπων».

Κορωνοϊός - Θεσσαλονίκη: Fake news η επιλογή ασθενών στη ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ

Οι αριθμοί των ασθενών στις ΜΕΘ - Ποια είναι η θνητότητα στην Ελλάδα

Στις ΜΕΘ έχουν νοσηλευτεί πάνω από 900 ασθενείς και πάνω από 330 έχουν βγει σε άριστη κατάσταση, ποσοστό εξαιρετικό σε σχέση με τα διεθνή δεδομένα, σύμφωνα με όσα ανέφερε η κ. Κοτανίδου.

«Οι ΜΕΘ δεν είναι μονάδες στις οποίες ο άρρωστος μπαίνει για να καταλήξει αλλά για να βγει υγιής και να προσφέρει και πάλι στην κοινωνία» τόνισε.

«Έχουμε μια θνησιμότητα στις ΜΕΘ ασθενών που είναι πάρα πολύ βαριά» και ανέφερε ότι η θνητότητα είναι γύρω στο 35%-37%, ένα εξαιρετικό σκορ για τις ΜΕΘ σε οποιαδήποτε χώρα και αυτό το οφείλουμε στο προσωπικό που είναι εξαιρετικά καλά εκπαιδευμένο, έτσι που να κάνει τη δουλειά του χωρίς να σκέφτεται τον εαυτό του», κατέληξε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top