Κέρκυρα: Γιούχαραν ιερέα που κατηγορείται για ασέλγεια 14χρονης

Συνεχίζονται οι καταθέσεις για την ασέλγεια 12χρονης από ιερέα στη Μάνη

Η υπόθεση ασέλγειας από ιερέα σε βάρος ανήλικου κοριτσιού στην Κέρκυρα προκαλεί οργή. Στη λίστα των θυμάτων προστέθηκε ένα 14χρονο κορίτσι. Οι γονείς της ανήλικης κατέθεσαν μήνυση για ασέλγεια εναντίον του ιερέα, κατηγορώντας τον ότι ασελγούσε στο κορίτσι τους από την ηλικία των 10 ετών.  

Την ίδια ώρα, συγγενείς του πρώτου κοριτσιού επιτέθηκαν εναντίον του ιερέα μόλις τον είδαν έξω από το γραφείο του ανακριτή. Οι αστυνομικοί αναγκάστηκαν να τον φυγαδεύσουν για να αποφύγουν τα χειρότερα.

Κέρκυρα: Ιερέας κατηγορείται για ασέλγεια σε ανήλικη

Τον αποκάλεσαν «παιδεραστή και κτήνος». Κατηγορείται ότι ασελγούσε στο κορίτσι τους τέσσερα χρόνια από την ηλικία των 10 ετών και μάλιστα μέσα στην εκκλησία.  

Ο πρώτος άνθρωπος που κατάλαβε ότι το κορίτσι ήταν κακοποιημένο ήταν ο θεολόγος της στο Γυμνάσιο. Εκείνος ειδοποίησε τους γονείς της και εκείνοι με τη σειρά τους, κατέθεσαν μήνυση στον Εισαγγελέα της Κέρκυρας. 

Ο ιερέας λειτουργούσε σε χωριό της Νότιας Κέρκυρας. Όταν η γιαγιά της έμαθε τι καταγγέλλει το κορίτσι, του επιτέθηκε μπροστά στους πιστούς. Μετά από αυτό το περιστατικό, ο ιερέας εξαφανίστηκε από το χωριό και η Μητρόπολη Κέρκυρας τον έθεσε σε διαθεσιμότητα.

Την Παρασκευή θα απολογούταν καθώς ασκήθηκε εναντίον του ποινική δίωξη για ασέλγεια. Η ανάκριση διεκόπη καθώς αισθάνθηκε αδιαθεσία. Την ώρα που έβγαινε συνοδεία αστυνομικών από τον ανακριτή, αντιμετώπισε τους εξαγριωμένους συγγενείς που λίγο έλειψε να τον χτυπήσουν.

Συνεχίζονται οι καταθέσεις για την ασέλγεια 12χρονης από ιερέα στην ανατολική Μάνη

Ανοιχτή παραμένει και η υπόθεση της ασέλγειας του 12χρονου κοριτσιού από ιερέα στην ανατολική Μάνη. Το κορίτσι που παραμένει στο «Χαμόγελο του Παιδιού» επιμένει ότι κακοποιήθηκε. Εκκρεμεί η κατάθεση του παππού της που είναι ο δεύτερος κατηγορούμενος. 

Σοκάρουν οι υποθέσεις ασέλγειας σε παιδιά από ιερείς

Οι υποθέσεις ασέλγειας από ιερείς σοκάρουν. Τον Μάρτιο του 2019 στη Μαγνησία, ιερέας καταδικάστηκε για σεξουαλική κακοποίηση σε ένα κορίτσι μόλις 11 ετών.

Στη Στυλίδα, ιέρας δικάστηκε τον περασμένο Φεβρουάριο για ασέλγεια σε νεαρό με νοητική στέρηση. Στην Κοζάνη, ένας άλλος ιερέας πιάστηκε επ' αυτοφόρω από περαστικό να ασελγεί σε ανήλικο το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής. 

Τα μεγάλα θυματα σε αυτές τις υποθέσεις είναι τα παιδιά, ενώ οι αρχές είναι ιδαίτερα αυστηρές πια σε υποθέσεις ασέλγειας σε ανηλίκους. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

 

 




 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top