Δύο ακόμα νεκροί από τον ιό της γρίπης Η1Ν1 – Μεγαλώνει η λίστα των θυμάτων

Πώς να προστατευτείτε - Το 82% των ασθενών δεν είχε εμβολιαστεί

Δύο ακόμα άνθρωποι άφησαν την τελευταία τους πνοή από την γρίπη Η1Ν1, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων.

Τα δύο τελευταία περιστατικά αναφέρθηκαν στον Βόλο. Πρόκειται για δύο ηλικιωμένους άνδρες, 73 ετών, που νοσηλεύονταν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του «Αχιλλοπούλειου» Νοσοκομείου μετά την προσβολή τους από τη γρίπη.

Οι δύο άνδρες, αντιμετώπιζαν παράλληλα και καρδιολογικά προβλήματα.

18 θάνατοι από τη γρίπη: «Προσοχή στα συμπτώματα» λέει το ΚΕΕΛΠΝΟ

24χρονη στο Ηράκλειο γέννησε στην εντατική όπου νοσηλεύεται με γρίπη Η1Ν1

Στο «Αχιλλοπούλειο» μεταφέρθηκε χτες εσπευσμένα και μία 45χρονη γυναίκα, η οποία μπήκε αμέσως στη ΜΕΘ  με λοίμωξη του αναπνευστικού. Η 45χρονη εμφάνιζε τα συμπτώματα του ιού Η1Ν1 και αφού ελέγχθηκαν δείγματά της, διαπιστώθηκε ότι είχε προσβληθεί από το ιό της γρίπης Η1Ν1.

Δύο ακόμα άτομα που έχουν προσβληθεί από τον ιό της γρίπης Η1Ν1 νσοηλεύονται στο «Αχιλλοπούλειο». Πρόκειται για έναν 45χρονπ άνδρα, η υγεία του οποίου εξελίσσεται θετικά, αφού για πολλές ημέρες νοσηλευόταν διασωληνωμένος στην ΜΕΘ, ενώ τώρα βρίσκεται νοσηλευόμενος στην Α' Παθολογική του Νοσοκομείου. Η άλλη περίπτωση αφορά επίσης έναν ενήλικα άνδρα ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται διασωληνωμένος στην ΜΕΘ του ίδιου Νοσοκομείου.

Θερίζει η γρίπη στη Ρουμανία – Οι νεκροί έφτασαν τους 72

Μέχρι τώρα έχουν εμφανισθεί αρκετά περιστατικά του ιού Η1Ν1 στην περιοχή της Μαγνησίας και σε όλες τις περιπτώσεις χρειάσθηκε η νοσηλεία στην ΜΕΘ του «Αχιλλοπούλειου» Νοσοκομείου του Βόλου.

Οι ειδικοί προειδοποιούν για την ανάγκη εμβολιασμών αλλά και σωστών μέτρων αντιμετώπισης για όσους νοσήσουν.

Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ θα πρέπει με τα πρώτα συμπτώματα της γρίπης να ζητείται ιατρική γνωμάτευση αλλά και η χορήγηση αντικών φαρμάκων.

To 82% των ασθενών που νοσηλεύτηκαν στη ΜΕΘ με γρίπη δεν είχε εμβολιαστεί

Ο καλύτερος τρόπος προφύλαξης από τη γρίπη παραμένει ο εμβολιασμός ακόμα και κατά την τρέχουσα χρονική περίοδο.

Αυτό υπογραμμίζεται σε εγκύκλιο του γενικού γραμματέα Δημόσιας Υγείας, Γιάννη Μπασκόζου, και επισημαίνεται ότι η πλειοψηφία των ασθενών με γρίπη που νοσηλεύθηκαν έως τώρα σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας δεν είχαν εμβολιαστεί (82%).

Τονίζει ακόμα ότι η δραστηριότητα της γρίπης στην Ελλάδα, όπως και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, βρίσκεται σε αυξημένα επίπεδα και αναμένεται η συνέχιση της τουλάχιστον για τις επόμενες 10 εβδομάδες και ότι, έως σήμερα, το στέλεχος της γρίπης που ως επί το πλείστον εργαστηριακά απομονώνεται είναι το ΑΗ1Ν1 pdm09, το οποίο εμπεριέχεται στο εμβόλιο που κυκλοφορεί.

Πώς να προστατευτείτε από την γρίπη 

  • Τηρήστε αυστηρά τα μέτρα αναπνευστικής υγιεινής και υγιεινής των χεριών, όπως η κάλυψη του βήχα και του φτερνίσματος με χαρτομάντιλο ή με το εσωτερικό του αγκώνα και το σχολαστικό πλύσιμο των χεριών (ιδιαίτερα μετά από επαφή με ασθενείς).
  • Αποφύγετε τον συγχρωτισμό σε κλειστούς χώρους και για τους ασθενείς η πλήρης ανάρρωσή τους πριν από την επάνοδο στις συνήθεις δραστηριότητές τους.
  • Ο εμβολιασμός έναντι της γρίπης των ατόμων που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου θεωρείται ασφαλής και αποτελεσματικός και συστήνεται για όλη τη διάρκεια του χειμώνα. Ιδιαίτερα κρίσιμης σημασίας είναι ο εμβολιασμός αφενός των ευπαθών ομάδων (άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών, άτομα με χρόνια νοσήματα ή παχυσαρκία ή άλλους επιβαρυντικούς παράγοντες κ.λπ.) και αφετέρου των επαγγελματιών υγείας και των ατόμων που έρχονται σε επαφή με βρέφη κάτω των 6 μηνών ή φροντίζουν άτομα με υποκείμενο νόσημα.
  • Χρησιμοποιείτε σωστά τα αντι-ιικά φάρμακα κατά της γρίπης, όταν υπάρχουν οι κατάλληλες ενδείξεις σύμφωνα με την κρίση των θεραπόντων ιατρών, η οποία πρέπει να ξεκινά το ταχύτερο δυνατό, με απλή ιατρική συνταγή και χωρίς να αναμένεται η εργαστηριακή επιβεβαίωση, ιδιαίτερα στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top