Το Star παρουσιάζει τη μελέτη της ομάδας ΒΑΝ που προειδοποιούσε για σεισμό στη Χαλκίδα

Π. Βαρώτσος: Είχα προειδοποίησει για τον σεισμό από τον Αύγουστο

Το Star παρουσιάζει τη μελέτη της ομάδας ΒΑΝ που προειδοποιούσε για σεισμό στη Χαλκίδα

​Τα επόμενα 24ωρα θα μπορούν οι σεισμολόγοι να είναι πιο ακριβείς στις εκτιμήσεις τους για το εάν ο σεισμός στον Ευβοϊκό κόλπο ήταν ο κύριος ή όχι.

«Το αν είναι ή δεν είναι ο κύριος σεισμός θα φανεί σε αρκετές μέρες. Από τη στιγμή που μέχρι ώρας δεν αντιμετωπίζουμε ζημιές, τα κτήρια, άντεξαν, θα πρέπει να υπάρξει ψυχραιμία και υπομονή» σημειώνει ο ερευνητής-σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας.

Την ίδια ώρα ο ιδρυτής της ομάδας ΒΑΝ Παναγιώτης Βαρώτσος υποστήριξε ότι από τις αρχές Αυγούστου είχαν αναρτήσει στη διεθνή βάση του πανεπιστημίου του Κορνέλ, τα προσεισμικά ηλεκτρικά κύματα για την περιοχή του Ευβοϊκού.

Το Star σας παρουσιάζει την μελέτη της ομάδας βαν που εδώ υποστηρίζει ότι έχει καταγράψει ανωμαλίες στο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο και δεν αποκλείει μια επικείμενη σεισμική δόνηση.

Snapshot 3 (11-19-2014 9-26 PM).jpg

Snapshot 1 (11-19-2014 9-25 PM).jpg

Snapshot 2 (11-19-2014 9-25 PM).jpg

«Θεώρησε η ομάδα ΒΑΝ ότι επίκεινται σεισμοί. Η μεθοδολογία δεν μας δίνει τόπο, χρόνο και μέγεθος. Οι άνθρωποι που ασχολούμαστε γνωρίζαμε ότι υπήρχαν ανωμαλίες στη Στερεά Ελλάδα αλλά η περιοχή που έδειχναν οι μετρήσεις ήταν τεράστια.» εξήγησε ο Γεράσιμος Χουλιάρας.

Ο σεισμός ταρακούνησε την Εύβοια, την Αττική, τη Βοιωτία και τη Φθιώτιδα. Μπορεί ζημιές να μην κατεγράφησαν και οι επιστήμονες να αποκλείουν ως επίκεντρο το ρήγμα της Αταλάντης, οι κάτοικοι της περιοχής όμως είναι θορυβημένοι.

Η σεισμική δραστηριότητα πάντως στην περιοχή εξελίσσεται ομαλά σύμφωνα με τους επιστήμονες αλλά όπως λένε δεν θα πρέπει να εφησυχάζουμε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top