Συνεχίζεται το θρίλερ της απαγωγής των Μητροπολιτών

Ανακοίνωση Πατριαρχείων Αντιόχειας

Συνεχίζεται το θρίλερ της απαγωγής των Μητροπολιτών

Για δεύτερο 24ώρο συνεχίζεται το θρίλερ της απαγωγής του Ελληνορθόδοξου Μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλου και του Συρορθόδοξου Μητροπολίτη Χαλεπίου Γρηγόριου Γιοχάνα Ιμπραχίμ.

Οι δύο ιερείς εξακολουθούν να κρατούνται παρά τις αρχικές πληροφορίες ότι είχαν αφεθεί ελεύθεροι. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένας ίχνος ζωής από δύο απαχθέντες.

Όπως σας είχε ενημερώσει το star.gr, οι ιερείς απήχθησαν την Δευτέρα στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας, ενώ βρίσκονταν καθ’ οδόν προς την Αντιόχεια (της Συρίας).
Οι απαγωγείς δεν έχουν επικοινωνήσει με το Πατριαρχείο και κανείς δεν γνωρίζει ούτε ποιοι κρύβονται πίσω από το περιστατικό, ούτε ποια είναι τα κίνητρα τους.

Φόβοι συνδέουν τους απαγωγείς με τους βομβιστές της Βοστώνης. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το yalibnan.com πίσω από την απαγωγή των δυο επισκόπων είναι η «Τσετσενική ομάδα» που συνδέεται με τη βομβιστική επίθεση στο Μαραθώνιο της Βοστώνης.

Πάντως τα Πατριαρχεία Αντιόχειας αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους «Απευθυνόμαστε στους απαγωγείς και τους λέμε ότι αυτοί τους οποίος απήγαγαν είναι αγγελιοφόροι της ειρήνης σε αυτό τον κόσμο. Το θρησκευτικό, κοινωνικό και εθνικό τους έργο το μαρτυρά αυτό. Τους καλούμε να αντιμετωπίσουν αυτό το επώδυνο ατύχημα μακριά από εντάσεις που εξυπηρετούν μόνο τους εχθρούς αυτής της χώρας. Προσευχόμαστε στον Κύριο αυτές τις ευλογημένες ώρες να λήξει σύντομα αυτή η κρίση και οι ψυχές ό��ων των αδελφών μας να ανακτήσουν την ασφάλεια και την ειρήνη τους».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top