Τι μισθό παίρνουν δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και περιφερειάρχες

Αναλυτικά οι αμοιβές των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Τα αποτελέσματα του α' γύρου σε περιφέρειες και δήμους / Βίντεο αρχείου από ΕΡΤ

Την 1η Ιανουαρίου 2024 θα αναλάβουν επισήμως τα καθήκοντά τους οι νέοι περιφερειάρχες, δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι των Αυτοδιοικητικών Εκλογών 2023.

Επαναληπτικές εκλογές: Πού θα είναι κλειστά τα σχολεία και πότε

Σε επτά από τις 13 περιφέρειες της χώρας, οι αυτοδιοικητικές εκλογές έχουν ήδη ολοκληρωθεί, ενώ την προσεχή Κυριακή θα πραγματοποιηθεί ο β' γύρος για τις υπόλοιπες έξι περιφέρειες - Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Δυτική Μακεδονία, Θεσσαλία, Επτάνησα, Πελοπόννησο και Βόρειο Αιγαίο. Κάλπες θα στηθούν ξανά και στους δήμους της χώρας που δεν έβγαλαν δήμαρχο την πρώτη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Τον Μάρτιο, το υπουργείο Εσωτερικών, δημοσίευσε ενημερωτικό οδηγό, στον οποίο περιέχονται πληροφορίες για τα εισοδήματα των δημάρχων, αντιδημάρχων και περιφερειαρχών.

Απίστευτο περιστατικό στη Λάρισα: Ψηφοφόρος έριξε στην κάλπη 175 ευρώ!

Συγκεκριμένα, οι δήμαρχοι δήμων με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων αμείβονται με 4.275 ευρώ, ενώ οι δήμαρχοι δήμων με πληθυσμό από 20.000-100.000 αμείβονται με 3.420 ευρώ. Οι αντίστοιχες αμοιβές σε δήμους κάτω των 20.000 κατοίκων είναι για τους δημάρχους 2.565 ευρώ.

Οι αντιδήμαρχοι λαμβάνουν το 50% της αντιμισθίας που αναλογεί στον δήμαρχο, ενώ οι πρόεδροι των δημοτικών συμβουλίων λαμβάνουν το 21% αυτής.

Τι μισθό παίρνουν δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και περιφερειάρχες

Ίδιο ποσό με τους δημάρχους των μεγαλουπόλεων λαμβάνουν και οι περιφερειάρχες (4.275 ευρώ τον μήνα), ενώ οι αντιπεριφερειάρχες παίρνουν το ποσό των 3.206 ευρώ.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top