Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Τα πρώτα «ντέρμπι» που βγάζει η κάλπη

Μετά τις 22:00 ασφαλής εκτίμηση

Οι κάλπες έκλεισαν στις 19:00 και τα πρώτα αποτελέσματα άρχισαν να δείχνουν την προτίμηση των πολιτών τόσο στις δημοτικές όσο και στις περιφερειακές εκλογές. Ασφαλή εικόνα εκτιμάται ότι θα έχουμε μετά τις 22:00 καθώς η ενσωμάτωση μέχρι στιγμής είναι μικρή.

Δημοτικές εκλογές: Οι έξι δήμαρχοι που... «βγήκαν» πριν κλείσουν οι κάλπες

Στην Αττική ο Νίκος Χαρδαλιάς προηγείται με 45,48% στο 6,45% της ενσωμάτωσης, ωστόσο Σγουρός, Ιωακειμίδης και Προτούλης βρίσκονται κοντά στη δεύτερη θέση καθώς τα ποσοστά τους αλλάζουν συνεχώς. 

Στην περιφέρεια της Θεσσαλίας, η οποία επλήγησε από τις φονικές πλημμύρες, προηγείται ο Κωνσταντίνος Αγοραστός με 41% έναντι 34% που συγκεντρώνει μέχρι στιγμής ο κ. Κουρέτας. Στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στο 8% της ενσωμάτωσης προηγείται ο κ. Στεφανής με 40,9% και ακολουθεί ο κ. Μουτζούρης με 35,2%. 

Στον δήμο Βόλου ο Αχιλλέας Μπέος φαίνεται να εκλέγεται από τον α' γύρο των εκλογών καθώς το ποσοστό που συγκεντρώνει μέχρι στιγμής είναι 57,4% έναντι 36% του κ. Παπαπέτρου. 

Δήμος Αθηναίων: Όλα δείχνουν δεύτερο γύρο ανάμεσα σε Μπακογιάννη - Δούκα

Πρώτος με διαφορά έρχεται ο Κώστας Μπακογιάννης (40,5%), όπως δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα από τον Δήμο Αθηναίων, όμως, δε φαίνεται να εκλέγεται από τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, αφού ο δεύτερος Χάρης Δούκας έχει αποσπάσει υψηλά ποσοστά.

Δημοτικές εκλογές 2023: «Ντέρμπι» στη Θεσσαλονίκη

Σε ντέρμπι εξελίσσεται η εκλογική αναμέτρηση στον δήμο Θεσσαλονίκης, με τον Κωνσταντίνο Ζέρβα να καταγράφει ποσοστό 28,05% στο 7,19% των καταμετρημένων ψήφων και ακολουθούν σε απόσταση αναπνοής ο Στυλιανός Αγγελούδης με ποσοστό 25,16% και ο Σπυρίδων Πέγκας με 21,47%.

Δημοτικές Εκλογές 2023: Μεγάλο προβάδισμα για τον Γιάννη Μώραλη στον Πειραιά

Μεγάλο προβάδισμα στον Γιάννη Μώραλη δίνουν τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα για τον δήμο Πειραιά με την ενσωμάτωση στο 5,02% των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Στα πρώτα επίσημα αποτελέσματα, στα πρώτα τέσσερα εκλογικά τμήματα, ο κ. Μώραλης εμφανίζεται με 70,61%. Στη δεύτερη θέση, με 14,79% βρίσκεται ο Νικόλαος Αμπατιέλος, ενώ στο 10,45% βρίσκεται ο Γιώργος Γαβρίλης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top