Ανδρουλάκης: Κανένα ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ μετά τις εκλογές

«Στόχος του ΠΑΣΟΚ να εκφράσει πλειοψηφικά τον προοδευτικό κόσμο»

 Nίκος Ανδρουλάκης: Απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ μετά τις εκλογές (Video Ant1) 

O Nίκος Ανδρουλάκης απέκλεισε με κάθετο τρόπο τη κυβερνητική συνεργασία με τη ΝΔ ακόμη κι αν έχει 148-149 έδρες. Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ήταν κατηγορηματικός: «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση συνεργασίας με τη ΝΔ. Το λέω ξεκάθαρα». Με τον τρόπο αυτό προσδιόρισε ως στόχο, να είναι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ η αξιόπιστη δύναμη της αντιπολίτευσης.

Στον τάφο της Γεννηματά ο Ανδρουλάκης: Άφησε ένα λευκό τριαντάφυλλο

Ο κ. Ανδρουλάκης εξήγησε ότι δεν υπάρχει πια για το ΠΑΣΟΚ η γραμμή που αποκλείει τον κ. Μητσοτάκη από τη θέση του πρωθυπουργού καθώς «ο λαός τον τίμησε και σεβόμαστε την θέλησή του», όπως είπε. Επισήμανε ότι με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής που θα ισχύσει στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, το ποσοστό που έλαβε η ΝΔ είναι 171 έδρες. «Είναι πιθανό το σενάριο ακυβερνησίας με την πρωτοφανή διαφορά των 20 μονάδων μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου κόμματος;», διερωτήθηκε.

Εκλογές 2023: Ο διάλογος για νέο debate και η απάντηση Μητσοτάκη

Ανδρουλάκης: Στρατηγικός στόχος του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές να εκφράσει πλειοψηφικά τον προοδευτικό κόσμο 

«Ο στρατηγικός στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι ένας για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου: να εκφράσει πλειοψηφικά τον προοδευτικό κόσμο» υπογράμμισε και υποστήριξε ότι «η αυτοδυναμία του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι έργο της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ».

Κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ γιατί επιχείρησε να περάσει την εντύπωση, «τρομοκρατώντας τον κόσμο», ότι «το ΠΑΣΟΚ επρόκειτο να συνεργαστεί με το κόμμα Βαρουφάκη, ενώ όλοι ξέρουν ότι το ΠΑΣΟΚ έχει πάντα μια ιστορική στάση στα πράγματα, δεν έπαιξε ποτέ με τη δραχμή, όπως άλλοι».

Αυτή είναι η σύνθεση της υπηρεσιακής κυβέρνησης που θα διεξάγει τις εκλογές

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθούσε προεκλογικά να τσουβαλιάσει το ΠΑΣΟΚ με όσους έπαιξαν με τη δραχμή, αλλά δεν τα κατάφερε. Η ΝΔ έκανε δημοσιονομικά 'εγκλήματα' μέσα στην τετραετία και αυτά που έχει υποσχεθεί δεν θα μπορέσει να τα υλοποιήσει», πρόσθεσε.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης υποστήριξε ότι «το ΠΑΣΟΚ θα γίνει ο ισχυρός και ο αξιόπιστος αντιπολιτευτικός πόλος» ενώ υπογράμμισε τις προγραμματικές προτεραιότητες του ΠΑΣΟΚ, καλώντας και όσους δεν το ψήφισαν να στηρίξουν το εγχείρημα.
 Ζήτησε τέλος να οργανωθεί ντιμπέιτ  για τα μείζονα ζητήματα της οικονομίας, της εξωτερικής πολιτικής και των φορολογικών ανισοτήτων.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top