«Αδειάζει» Κασιδιάρη ο Αλιβιζάτος: Δεν νοείται συνδυασμός ανεξάρτητων

Κάνει λόγο για απόπειρα καταστρατήγησης του νόμου

Αλιβιζάτος - Κασιδιάρης

Την αντίδραση του Νίκου Αλιβιζάτου προκάλεσε η ανακοίνωση του Ηλία Κασιδιάρη πως θα πάρει μέρος στις εκλογές της 25ης Ιουνίου ως ανεξάρτητος υποψήφιος.

Στόχος του κ. Κασιδιάρη είναι να παρακάμψει το «μπλόκο» του Αρείου Πάγου στο κόμμα του «Έλληνες» πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Κασιδιάρης: Θα είμαι ανεξάρτητος υποψήφιος Α΄ Αθηνών στις εκλογές

Κασιδιάρης: Προσφεύγει στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο 

Μάλιστα, επικαλέστηκε τον καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου, τονίζοντας στην ανακοίνωσή του: «Στις εκλογές της 25ης Ιουνίου θα είμαι ανεξάρτητος υποψήφιος βουλευτής Α’ Αθηνών με τον συνασπισμό Ανεξαρτήτων Υποψηφίων υπό την επωνυμία ΕΛΛΗΝΕΣ. Η δήλωση της υποψηφιότητας μου θα βασιστεί στις προβλέψεις του εκλογικού νόμου και στην γνωμοδότηση Αλιβιζάτου: " Αν ο Κασιδιάρης και οι φίλοι του εμφανισθούν ως "συνασπισμός ανεξαρτήτων" και όχι ως κόμμα και συγκεντρώσουν πάνω από το 3% των ψήφων (κάτι πολύ πιθανόν πλέον), θα μπορούν να μπουν στη Βουλή πλησίστιοι. Το ορίζει ρητά η παράγραφος 1 του άρθρου 99 του εκλογικού νόμου (π.δ. 26/2012)"».

Να παρακάμψει το «μπλόκο» του Αρείου Πάγου στο κόμμα του «Έλληνες» θέτοντας υποψηφιότητα ως ανεξάρτητος βουλευτής στην Α' Αθηνών φιλοδοξεί ο Ηλίας Κασιδιάρης / Eurokinissi - Τατιάνα Μπόλαρη 

Δύο δικαστές στο τιμόνι της χώρας: Ορκίζεται ο νέος πρωθυπουργός

Ξυδάκης για νίκη ΝΔ: Ίσως ένα μέρος του πληθυσμού έχει Σύνδρομο Στοκχόλμης

«Δεν νοείται συνδυασμός ανεξάρτητων υποψηφίων σε όλη τη χώρα. Πρόκειται, στην πραγματικότητα για πολιτικό κόμμα. Είναι μια προφανής προσπάθεια να καταστρατηγηθούν οι απαγορευτικές ρυθμίσεις του πρόσφατου νόμου», σχολίασε ο κ. Αλιβιζάτος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου.

Εκλογές 2023: Επιστρέφουν με νέο όνομα και σήμα Μπογδάνος και Λατινοπούλου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top