Η Mitsubishi Motors γιορτάζει τα 3.000.000 Pajero

Ένα θρυλικό μοντέλο 12 νίκες στο Dakar Rally

Η Mitsubishi Motors γιορτάζει τα 3.000.000 Pajero
Το Mitsubishi Pajero, το μοντέλο που έχει συνδέσει το όνομα του με τις 12 νίκες της εταιρείας στο Dakar Rally γιόρτασε την παραγωγή 3 εκατομμυρίων οχημάτων από το 1982 - συνδυασμένη παραγωγή του εργοστασίου Pajero Manufacturing Co., Ltd της Mitsubishi Motors στην επαρχία Gifu (Ιαπωνία) και των κιτ συναρμολόγησης KD για αγορές του εξωτερικού.

Απόγονος του θρυλικού τετρ��κίνητου 1936 PX 33 το Pajero έμελλε να γίνει πρωτοπόρος μιας νέας τάσης όταν παρουσιάστηκε η πρώτη γενιά στην Ιαπωνία το Μάιο του 1982, και συγκεκριμένα η κατηγορία σύγχρονων lifestyle SUV.

Μέσα από τέσσερις διαδοχικές γενιές, το Pajero έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές μεταξύ των Ευρωπαίων πελατών αναδεικνύοντας μάλιστα την περιοχή σε Νο 1 αγορά του παγκοσμίως και με συνεχιζόμενη αυξητική τάση (Ιαν. – Νοε. 2014: 5.892 μονάδες ή + 29%).

Μία προσπάθεια που αναμφίβολα υποστηρίχθηκε από μία εξαιρετική ιστορία στο μηχανοκίνητο αθλητισμό - ασυναγώνιστη από οποιοδήποτε άλλο SUV - με συνολικά 12 νίκες στο θρυλικό Dakar Rally καθώς και 4 Παγκόσμια Κύπελλα (FIA) Cross Country Rally.

Βαγγέλης Γκούμας



Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top