Η Volvo ξεκίνησε δοκιμές ενός νέου τρικύλινδρου κινητήρα βενζίνης

Θα εξοπλίσει τη σειρά «40» όσο και την «60»

Η Volvo ξεκίνησε δοκιμές ενός νέου τρικύλινδρου κινητήρα βενζίνης
Η Volvo σκοπεύει να προσθέσει στη γκάμα της έναν ελαφρύ τρικύλινδρο κινητήρα βενζίνης, ο οποίος βρίσκεται ήδη σε στάδιο δοκιμών και θα καλύπτει τις προδιαγραφές εκπομπής ρύπων Euro 7 1.500 κυβικών με καύσιμο βενζίνη θα έχει απόδοση έως και τους 180 ίππους και θα είναι εξ ολοκλήρου εξελιγμένος στη Σουηδία.

Θα αποτελέσει το επόμενο βήμα για τη Volvo Cars, μετά την παρουσίαση των τετρακύλινδρων δίλιτρων κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου Drive-E, στην επίδειξη τεχνολογικής υπεροχής αναπόσπαστα συνδεμένης με επιδόσεις και χαμηλή κατανάλωση.

Η παρουσίαση ενός 3-κύλινδρου κινητήρα, νέου μέλους στην οικογένεια Drive-E, αντικατοπτρίζει την πρόθεση της σουηδικής μάρκας για τεχνολογικά προηγμένο “downsizing”. Ο νέος τρικύλινδρος κινητήρας, με την ευελιξία που διαθέτει η Volvo χάρη στην τεράστια εμπειρία της στην τεχνολογία turbo, αναμένεται να είναι ένας από τους κινητήρες που θα εξοπλίσουν μελλοντικά τόσο τη σειρά «40» όσο και την «60».

Είναι χαρακτηριστικό δε, ότι θα κατασκευάζεται στην ίδια γραμμή παραγωγής με τους νέους τετρακύλινδρους δίλιτρους Drive-E κινητήρες. Το γεγονός αυτό θα επιτρέπει στη Volvo Cars να έχει τη δυνατότητα να ρυθμίζει την παραγωγή ανάλογα με τη ζήτηση, αφ’ ενός μειώνοντας το χρόνο παράδοσης, αφ’ ετέρου επιτυγχάνοντας τη βέλτιστη παραγωγή οχημάτων.

Βαγγέλης Γκούμας



Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top