Πρόεδρος ομάδας γρονθοκόπησε διαιτητή

Αναβάλλεται το Τουρκικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου

Ο πρόεδρος της Ανκαρακιουτσού Φαρούκ Κοτσά εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο σαν μαινόμενος ταύρος και έβγαλε νοκ άουτ τον διαιτητή του αγώνα με δεξί κροσέ που θα ζήλευε και ο Μοχάμεντ Αλι.

Ο διεθνής διαιτητής σωριάστηκε στο έδαφος και η κατάσταση κλιμακώθηκε καθώς δέχτηκε αλλεπάλληλα χτυπήματα.

Λίγες στιγμές μετά ο διαιτητής κατάφερε να σηκωθεί. Έδειξε σοκαρισμένος και το μάτι του είχε πρηστεί. 

Οι σκληρές εικόνες έκαναν τον γύρο του κόσμου και οι αντιδράσεις ήταν έντονες.

«Εχουμε αντίδραση από τον πρόεδρο της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο που τόνισε ότι δεν υπάρχει απολύτως καμιά θέση για την βία στο ποδόσφαιρο, μέσα ή έξω από τα γήπεδα» ανέφερε το Sky News. 

Καταδίκασε την επίθεση ο Ερντογάν 

Η υπόθεση έχει πάρει και πολιτικές διαστάσεις, καθώς ο 59χρονος Τούρκος παράγοντας, έχει διατελέσει βουλευτής και είναι ιδρυτικό μέλος του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος πήρε θέση καταδικάζοντας την επίθεση. 

«Καταδικάζω την επίθεση στον διαιτητή Χαλίλ Ομούτ Μελέρ μετά τον αγώνα Ανκαράκιουτσου-Ρίζεσπορ που έγινε σήμερα το απόγευμα και του εύχομαι ταχεία ανάρρωση. Αθλητισμός σημαίνει ειρήνη και αδελφοσύνη. Ο αθλητισμός είναι ασυμβίβαστος με τη βία. Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ τη βία στον τουρκικό αθλητισμό» ανέφερε το tweet του Τούρκου Προέδρου. 


Ο Πρόεδρος Ερντογαν συνομίλησε τηλεφωνικά με τον διαιτητή διαβεβαιώνοντας τον ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη.

Μπροστά στον σάλο που ξέσπασε η τουρκική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι οι αγώνες σε όλα τα πρωταθλήματα αναβάλλονται επ' αόριστον, ενώ ο πρωταωγνιστής της επίθεσης Φαρούκ Κοτσά, υποστήριξε ότι ένιωσε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Άγκυρας.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top