Αυγενάκης: «Κλείνουν όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις»

Πήρε μέτρα λόγω κορωνοϊού

Αυγενάκης

Η απόφαση της ΔΟΕ να αναβάλει τους Ολυμπιακούς αγώνες οδήγησε το Υφυπουργείο Αθλητισμού στην άρση της δυνατότητας κατ’ εξαίρεση προπόνησης στις αθλητικές εγκαταστάσεις, αθλητών και ομάδων που προετοιμάζονταν για τους αγώνες.

Αναβάλλονται οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο

Αναλυτικά η ενημέρωση του υφυπουργείου αθλητισμού:

«Με Κοινή Υπουργική Απόφαση, που πρόκειται να εκδοθεί άμεσα, τροποποιείται η Κοινή Υπουργική Απόφαση Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 18149/2020 (ΦΕΚ 855/Β/13-3-2020), η οποία στο άρθρο πρώτο, παράγραφος 6, προέβλεπε ότι αποφασίζεται η προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας στο σύνολο της Επικράτειας, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας «των αθλητικών εγκαταστάσεων και εγκαταστάσεων γυμναστικής, καθώς και των αθλητικών ομίλων, με εξαίρεση των αθλητών και ομάδων που προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του τρέχοντος έτους».

Η τροποποιητική ΚΥΑ θα αφορά το σκέλος της εξαίρεσης «των αθλητών και ομάδων που προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του τρέχοντος έτους», εξαίρεση την οποία θα αναιρεί, έπειτα από τη σημερινή συμφωνία της ΔΟΕ και της Ιαπωνίας περί αναβολής της προγραμματισμένης διεξαγωγής των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων το προσεχές καλοκαίρι στο Τόκιο.

Κατόπιν τούτου, όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις στην Επικράτεια θα παραμείνουν κλειστές χωρίς την παραμικρή εξαίρεση.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top